UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RTÜK BAŞKANI YERLİKAYA'DAN ABD ÜRÜNLERİNE KARŞI ÇAĞRI!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, "Amerikan ürünlerinin ticari reklamı konularında medya yayın kuruluşlarımızın daha hassas davranmasının ülkemiz ve milletimizin hassasiyetleri doğrultusunda iyi olacağı kanaatindeyim." dedi.

RTÜK BAŞKANI YERLİKAYA'DAN ABD ÜRÜNLERİNE KARŞI ÇAĞRI!

ABD'nin Türkiye ekonomisine yönelik yaptırım kararları üzerine,  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yastık altındaki dolarların  bozdurulması ve ABD'nin elektronik ürünlerine boykot çağrısı yaparken, bir  hassasiyet çağrısı da RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya'dan geldi.

Türkiye'de televizyonlarda yayımlanan film ve dizilerin büyük  bölümünün ABD menşeli olması ve ticari iletişimde Amerikan ürünlerinin reklamının  yapılmasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yerlikaya,  televizyonların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin film endüstrisi üzerinden kendi kültürünü yaydığına işaret  eden Yerlikaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devletimizin politikaları ve içinde bulunduğumuz konsept itibarıyla  Amerikan emperyalizmi, kültürünün yayılmacılığı ve Amerikan ürünlerinin ticari  reklamı konularında medya yayın kuruluşlarımızın daha hassas davranmasının,  ülkemiz ve milletimizin hassasiyetleri doğrultusunda iyi olacağı kanaatindeyim."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRTÜK  ÇAĞRI  HASSASİYET  ABD