UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DR. ENDER SARAÇ'TAN SAĞLIKLI BESLENME TARİFİ!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç sağlıklı yaşam için tüyolar verdi.

DR. ENDER SARAÇ'TAN SAĞLIKLI BESLENME TARİFİ!

Ünlü diyetisyen, “Sporu ihmal etmiyorum yazın yapılan en büyük hata geç yemek yeniliyor, şişmanlatıcı içecekler içiliyor farkında olmadan çok kilo alınıyor. Ben de çayıma kahveme içeceklerime şeker atmam, tok karna tatlı yemem, akşam da iyi bir uyku için uyumadan önce melisa papatya anason rezene çayı içerim. Bunlar minik dokunuşlar büyük farklar yaratabiliyor” dedi.

Muhabirin, “Bodrum’da insanlar yemek konusunda dikkat etmiyorlar yazın değil mi?” sorusuna Saraç şu şekilde yanıt verdi.

 “Sadece şehirler ve popüler yerler demeyelim, köylerde bile şuan, yazlıklarda teraslarda balkonlarda uzun ve geç sofralar kuruluyor. Yemeğin hemen üstüne tatlı geliyor. Aman bunu yapmayın. Tok karnına tatlı ve meyve yemeyin. Akşam yemeğini mümkün olunca erken yiyin. Yemekle beraber şekerli içecek içmeyin. Maden suyu, bitki çayları, hazemettirici zayıflattırıcı yasemin çayı, rezene çayı, yeşil çay ve mutlaka sade türk kahvesi. Çok sağlıklıdır”

“Kurban Bayramı’nda nelere dikkat edilmesi gerekir” sorusuna ise, “eti korkmadan yiyin, kavurma yiyebilirsiniz yalnız içine hazmetmek için kekik ve kimyon koyacaksınız biraz da acı biber veya zencefil koyacaksınız. Et yanına bulgur veya siyah pirinç ve hazmettirici bitki çayı için” şeklinde konuştu.

KURBAN ETİ NASIL YAPILMALI?

 “Kurban kesildikten sonra hazmettirici  bir baharatla pişirmeniz lazım. Biberiye, keikik, karabiber, zencefil kırmızı pul biber bunlar eti hazmettirir. Mutlaka bu acı baharatlardan birini koyun. Kimyon da hem etin kokusunu alır hem de hazmettirir. “

Öte yandan Saraçoğlu, Teve2’de de Burcu Kara’yla yakında yeni bir programa başlayacağını söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13