UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: “OYUNUNUZU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nde konuşuyor.

ERDOĞAN: “OYUNUNUZU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ”

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Trabzon'dan ilan ediyorum oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.

Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna ekonomik savaş derler. 

Döviz kurunun 15 Temmuz öncesi 2,8 liradan 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ve mantıklı izahı vardır. Ekonomik hiçbir sebebi yok. Bunun adı Türkiye'ye operasyon çekmektir. Amacı ülkenin savunma mekanizmalarını etkisiz hale getirerek Türkiye'yi tüm alanlarda temsil almaktır.

 Trabzon'dan ilan ediyorum; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız. 

Ben senin stratejik ortağınım. Seninle Afganistan'da, Somali'de, Bosna'da beraber olduk. Böyle stratejik bir ortağını YPG/PYD gibi terör örgütlerini sahiplenerek bir kenara nasıl koyarsın? 

Gereği neyse bir hukuk devleti olarak onu yaparız. Kalkıp da talimatla Türkiye'ye boyun eğdiremezsiniz. 

Gördük ki, hukuk dilinden anlamıyorlar. Başka dilden anlıyorlar. Biz o dilleri de konuşmasını biliriz. Tüm dünyaya ticaret savaşı açanlara cevabımızı yeni ittifaklara, pazarlara yönelerek veririz. Demir çelikte vergileri artırıyor. Dünya Ticaret Örgütü kuralları içinde böyle bir şey yok.

 

.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  trabzon