UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GELİN TAYVAN’DAN DAMAT AMERİKA’DAN DÜĞÜN DİYARBAKIR’DA!

Diyarbakırlı genç Amerika’da tanıştığı Tayvanlı Helen Chiu ile dünya evine girdi. Damadın ailesi, Amerika, Tayvan ve Japonya’dan gelen misafirleri Diyarbakır’da karşıladı.

GELİN TAYVAN’DAN DAMAT AMERİKA’DAN DÜĞÜN DİYARBAKIR’DA!

Genç çift Diyarbakır geleneklerine göre düğün yaptı.

Dolarların havada uçuştuğu düğündeki yabancı konuklar, oynayanların üzerine atılan dolarları şaşkın bakışlar arasında inceleyip tekrar yerine bıraktı.

Üniversite okumak için gittiği Amerika’da Tayvanlı Helen Chiu ile tanışan Diyarbakırlı genç, sevgilisiyle geleneksel bir düğünle dünya evine girdi. Tayvanlı gelin Chiu, yakın arkadaşlarının isimlerini ayakkabısına yazdırmayı ihmal etmedi. Yabancı konuklar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Diyarbakırlı 32 yaşındaki Utku Kocatürk, yaklaşık 13 yıl önce üniversite okumak için Amerika’ya gitti. Burada eğitimini almaya devam eden Utku, 10 yıl önce arkadaşının daveti üzerine bir partiye katıldı. Arkadaşları ile eğlenen Utku, ileride hayatını değiştirecek aşkı Helen ile burada tanıştı. Partide bir süre sohbet edip tanışan Utku ile Helen’in arkadaşlıkları çok kısa bir süre içerisinde aşka dönüştü. 10 yıl boyunca gözleri birbirlerinden başka kimseyi görmeyen çift, birkaç kez Diyarbakır’a gelip gezme fırsatı buldu. Helen Chiu, akrabaları ile geldiği Diyarbakır’a hayran kalıp Amerika’nın yolunu tuttu.

Diyarbakır hayranı gelin düğünü burada yapmak istedi. .

Rock ile girdiler, dansla devam ettiler, halayla bitirdiler.

Gelin ve damadın isteği üzerine rock müzik eşliğinde alana gelen çift, burada bir süre şarkıya eşlik edip oynadı. Slow bir müzik eşliğinde dans eden çift, daha sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip gönüllerince eğlendi. Damat ve Tayvanlı gelin, halayın ardından çiftetelli oynamayı da ihmal etmedi.

Yabancı konuklar havada uçuşan dolarları şaşkın bakışlarla izledi.

Düğüne katılan Tayvan, Amerika ve Japon misafirler de halay kültürüne çabuk ısındı. Ellerine mendil alan Helen Chiu’nun anne, babası ile akrabaları ve arkadaşları bir anda oturdukları masadan kalkarak halay çekmeye başladı. Bir süre oynanan oyunu çözmeye çalışan yabancı konuklar gecenin sonuna kadar halay çekti.

Öte yandan damadın akrabaları, oyun oynandığı sırada halaydakilerin üzerine dolar yağdırdı. Bu durum karşısında şaşıran konuklar, ellerine aldıkları dolarları bir süre inceledikten sonra tekrar yere attı.  

 

  

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfxf