UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KURBAN YAKALAMA TİMİNE AT, ATV VE DRONE TAKVİYESİ!

Erzincan'da, belediye görevlilerince oluşturulan kurban yakalama timi, kaçan kurbanlıkları, kementli atlı görevlinin yanı sıra drone ve ATV yardımıyla yakalayacak.

KURBAN YAKALAMA TİMİNE AT, ATV VE DRONE TAKVİYESİ!

Kentte, belediye tarafından Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlıkların yakalanabilmesi amacıyla belediye görevlilerinden "kurban yakalama timi" oluşturuldu.

Bayram öncesi eğitimden geçen ve 6'sı silahlı, biri atlı, 2'si ATV biri de drone kullanıcısı olan 10 kişilik ekip, kurbanlıkların doğru ve etkili müdahale teknikleriyle yakalanması için antrenmanlara başladı.

Erzincan Vedat Çimen Spor Tesisleri'nde sürdürülen antrenmanlarda, kaçan kurbanlıklara ucunda halka olan ip ile kement atmayı ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edileceğini uygulamalı öğrenen ekip, günde 6 kilometre koşunun yanı sıra şınav ve mekik çekme gibi fiziksel dayanıklılığı artıran çalışmalar da yapıyor.

Özellikle araçların giremediği dar sokaklarda atlı ekip ve drone ile takipler gerçekleştirmeyi hedefleyen tim, antrenmanlarını bayrama kadar düzenli devam ettirecek.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, antrenmanları izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklara başladıklarını anlattı.

Bu çerçevede kurbanlıkların sevki sırasında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek için oluşturdukları kurban yakalama timinin antrenmanlara başladığını aktaran Başsoy, "Personelimizin elinde drone ile hayvanları uzaktan vurup uyuşturarak kurban yerine götürebileceğimiz uyuşturucu özellikli silahlar ve ATV'lerimiz olacak. Bunun yanında at üzerinde kement atıp kurbanı yakalayabilecek bir süvari ekibimiz olacak." dedi.

Başsoy, bayramda kaçan kurbanlıklar konusunda vatandaşa yardım edecek timin şimdiden antrenmanlarına başladığına işaret ederek, "İnşallah 21 Ağustos günü Kurban Bayramı'na hazır olarak girmiş olacağız." dedi.

Kurban timinin ekip şefi Ertuğrul Telli de "Bayramın yaklaşmasından dolayı bu sene de kondisyon çalışmalarımıza iki hafta önce başladık. Hayvanı en kısa zamanda nasıl etkisiz hale getirmek için arkadaşlara burada bilgi veriyoruz. Kondisyon çalışması ile şınav çekiyoruz. Günlük 6 kilometre koşuyoruz, kement atıyoruz. Hayvanı kaçan kurbanlığı en kısa zaman da etkisiz hale getirmek için uğraş veriyoruz." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKURBAN BAYRAMI  ÖNLEM  KURBANLIK