UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD'YE TAVİZ VERMEDİ!

Başkan Erdoğan AK Parti Kadın Kolları Kongresinde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin attığı adım stratejik ortağa yakışmaz. ABD Adalet ve içişleri bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD'YE TAVİZ VERMEDİ!

Başkan Erdoğan halka hitabının ardından Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde partililere seslendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

"Saygıdeğer divan ve hanımefendi kardeşlerim, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şu anda salonun dışında en az bu kadar bir katılımcı var. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nin ülkemiz, milletimiz, partimiz ve özellikle de hanım kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 17 yıldır AK davaya hizmet eden hanım kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bir kez daha kadın kollarımızı Türk siyasetine kattıkları heyecan ve nezaket getirdikleri için gönülden tebrik ediyorum."

"PARLAMENTOYA GİRSİNLER DİYE ONLARA DESTEK VERENLER DE BUNUN HESABINI VERECEKTİR"

"15 Temmuz gecesi namlulara meydan okuyan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi şehit olan ve yaralanan gazilerimizi bir kez daha saygıyla yad ediyorum. Al yazmalı Aybüke Öğretmeni, evlatlarını korumak için bombaların üzerine atılan Hatice Belgin'i, geçtiğimiz günlerde 11 aylık Bedirhan bebeği ile şehit olan Nurcan Karakaya kardeşimizi burada özellikle rahmetle anmak istiyorum. Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Tüm şehitlerimizin hesabını sorduk, tek tek sormaya da devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun. Bu konuda durmak yok, onlar inlere girecek, biz onları inlerinde takip edeceğiz. Türkiye devleti çok büyük bir devlettir. Bu devlet kime demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesaplarını soracağız. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecektir."

2019 YEREL SEÇİMLERİNE HAZIRLIK STARTINI VERİYORUZ

Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz. İnanıyorum ki bu kongrelerle hücre yenilemesini yapan parti teşkilatımız gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla ana kademeyle seçimlere hazırlığını sürdürecek. Büyükşehirlerde büyük bir patlamayla neticeyi alacaktır.

Sizler bu 16 yıllık süreçte çok ciddi emekler verdiniz. AK kadınlar olarak çok ciddi emekleriniz var. Sizin yol arkadaşlığımızı unutamıyorum. Bu yol arkadaşlığımız hiç bir şeye benzemez.

Adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide neler yaptık kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolar iken 11 bin dolara nasıl çıkardık bunları gayet iyi biliyorsunuz. Sizler IMF'ye borcumuzun 23,5 milyar dolar olduğu yerden nasıl sıfırladığımızı biliyorsunuz. Hazinenin tam takır olduğu noktadan nerelere geldiğini biliyorsunuz.

ARTIK BU ÜLKEDE İNANÇ, FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ KAVGASI OLMAYACAK

Bir sistem değiştirdik. Sizlerle siz bunu yaptınız ve başkanlık sistemine geçtik. Artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız. Demokrasi mücadelemizi, özgürlük mücadelemizi bugüne kadar nasıl verdiysek bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Artık ülkede inanç özgürlüğü kavgası olmayacak. Artık düşünce, fikir özgürlüğü kavgası olmayacak. Herkes inancında serbest. Fikir, düşünce özgürlüğünde inandığını rahatça konuşabilecek. Hepsinden öte bu ülkede başı açık, başı örtülü kavgası olmayacak.

"ABD'Lİ İKİ BAKANIN TÜRKİYE'DEKİ MAL VARLIKLARINI DURDURACAĞIZ"

Amerika özellikle İzmir'deki Papaz Brunson ile ilgili attığı adım stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. Amerika bu adımla Türkiye'ye karşı ciddi saygısızlık yapmıştır. Samimi hareket edeceksek stratejik ortaksak ortaklığımızın gereğini yapmalıyız. Türkiye bu anlayışla, bu yaklaşımla terbiye edilemez. Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, 'onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar' demek suretiyle, Amerika'da hiçbir mal varlığı oladığı halde, Amerika'daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir. Ben de buna karşılık olarak bugün talimatı veriyorum. ABD'nin Adalet ve İçişleri bakanlarına ait Türkiye'deki mal varlıklarını durduracağız. Siz bunu yaparsanız, biz de bunu yaparız. Sn. Trump'a bunları söyledim. Türkiye ile bu alanda bu şekilde bir yaklaşım doğru değildir. Eğer samimi hareket edeceksek, gerçekten stratejik bir ortaksak ortaklığımızın gereğini yapalım. Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, 'onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar' demek suretiyle Amerika'daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir."

"TÜRKİYE BU YAKLAŞIMLA TERBİYE EDİLEMEZ"

"Türkiye bu yaklaşımla terbiye edilemez. Bu sadece evangelist ve siyonist bir yaklaşımdır. Sn. Trump burada çok büyük bir oyuna gelmiştir. Bu oyunu Sn. Trump'ın bozması gerekir. Biz bu noktada kararlıyız. Biz dürüst olduğumuz için aynen devam bu kararımızda devam edeceğiz. 6 kez Amerika'ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Biz her zaman dik durduk ama asla dikleşmedik."

"Bu kutlu yolda yürümenin bir bedeli vardır. Öncelikle kendimizi iyi yetiştireceğiz. Tarihimizi iyi bileceğiz. Gerek kadın kollarımızda gerek diğer teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızın kendisini iyi yetiştirmesi gerekir. Bu yüzden seçimlere iyi hazırlanmamız gerekiyor. Halka hizmet edecek kadrolara ihtiyacımız var. Ülkemizin geldiği noktada artık her alanda mahalli idarelerimize çok önemli görevler düşüyor. Buradan özellikle de kadınlarımıza tüm parti teşkilatlarındaki kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum."

"Büyük kongremizi 18 Ağustos'ta yapıyoruz. Ardın da hemen yerel seçim hazırlıklarına başlıyoruz. AK Parti'nin millete tepeden bakan değil, her zaman halkıyla kol kola olan kadrolara ihtiyacı vardır. Yerel seçimlerde de bu temel üzerinde çalışacağız. Demokrasinin yerel yönetimlerde başladığına inanıyoruz. Yerel yönetimlerdeki her türlü aksaklığın milletimiz tarafından doğrudan hissedilmesi nedeniyle yerel yönetim kadrolarını çok önemsiyoruz. Kongremiz hayırlı olsun, geleceğimiz aydınlık olsun."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  CUMHURBAŞKANI