UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PERİHAN SAVAŞ MERYEM UZERLİ’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Zeynep Kumral’ın Human Oyunculuk Atölyesi’nde gençlerle bir araya gelen Perihan Savaş ile ders öncesi buluştuk. Usta isimle, oyunculuk dünyası üzerine söyleşi gerçekleştirdik.

PERİHAN SAVAŞ MERYEM UZERLİ’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

‘Çukur’ dizisinde rol alıyorsunuz. Yeni nesil oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

Çok beğeniyorum. Fakat gerçekten bu işe emek veren bu işi saygı ve sevgiyle yapanları kastediyorum.  Genç nesildeki arkadaşlar çok saygılılar. Hepsi işlerini çok seviyor. Bu işin içinde çok çalışmak disiplinli olmak gerekiyor. Disiplinleri de iyi. ‘Çukur’daki bütün genç arkadaşlardan memnunum.

Yeni jenerasyonda oyunculuğunu beğendiğiniz isimler var mı?

Şimdi şöyle bir dönüp baktığımda Aras’ı (Bulut İynemli) çok beğeniyorum. Aras’a gerçekten bayılıyorum! Bunun yanı sıra, Engin Akyürek’i Kıvanç Tatlıtuğ’u, Deniz Çakır’ı, Demet Evgar’ı ve Özge Özpirinççi’yi sayabilirim.

Çukur’un sezon finali, izleyicileri merakta bıraktı. Yeni sezonda ölenler olacak mı?

Kalan kaldı, kalan sağlar bizimdir diyeceğiz. Birazcık sürpriz olacak.

Genç yetenekleri eleştirdiğiniz noktalar var mı?

Yolun başında olanlar, kendisini ekranda gördüğü zaman diyor ki ‘Burnum böyle çıkmış, saçım böyle olmuş’. Bu sefer ne oluyor sete girdiğinde hep bunlar kafasında oluyor. Saçımı böyle yapmam dediği zaman, duygu kalmıyor, hiç bir şey kalmıyor. O yüzden diyorum ki; izleme kendini sen anı yakala. Güzelliğiyle ön planda olan dizi oyuncuları, uzun zamanlı projelerde olamıyorlar işte.

Televizyon programı sunacağınız yazıldı.

Öyle bir şey yok. Zaten çok zor olur hem çekim hem TV programı.

Dizilerde oynadığınızda enerjisi düşük biri sizi nasıl etkiliyor?

Enerjiyi çok düşürüyor. Karşındakini yükseltmeye çalışıyorsun ama çok düşükse yükseltebileceğin kadar yükseltiyorsun. Sonrasını bırakıyorsun, yapacak bir şey yok.

Tiyatro maceranız ne zaman başladı?

Tiyatro benim ilk aşkım. 5 yaşında başladım. 72 senesine kadar şehir tiyatrolarındaydım. 71’de sinemaya başladım sonra ikisi bir arada gitmedi ve beyazperdeye devam ettim. Bayağı da bir yoğun halde olunca tiyatrodan feragat etmek zorunda kaldım.

Senelerce kadroyu meşgul ettiler

Oğlunuzun Savaş’ın da sizinle aynı sektörde olmasını ister misiniz?

Bilemem inşallah olur. Zaten iyi bir mesleği var kendisi gastronomi okuyor, çok da başarılı bu konuda. Oyunculuğu hobi olarak yapmak istiyor ama zaman ne gösterir bilemeyiz.

Boş zamanlarınızda Savaş’ı oyunculuk üzerine çalıştırıyor musunuz?

Çalıştıramam onu, kavga ederiz. Onun için Zeynep’e dedim ki bir al bakalım bir bak. Bir şey yoksa da hiç boşu boşuna uğraşmayalım. Çünkü bizim Şehir Tiyatrosu’nda hiçbir şeyi olmadan orada oyunculuk yapan insanlar vardı.

Senelerce kadroyu meşgul ettiler.

Ama oğlumun videolarını izleyince ‘Hadi canım’ dedim.

Erhan Yazıcıoğlu yanımdaydı ona da gösterdim o da ‘tamam’ dedi.

Savaş yetenekli bir çocuk.

Aile çok önemli!

Kızınız Melek Zübeyde Tatlı ve oğlunuz Savaş Zafer ile aranız nasıl?

Kızımın iki tane oğlu var, bir de kızımız gelecek. Aile çok önemli! Benim annem çok despot bir kadındı ben o kadar despot olmadım. Oğlum da kızım da yalan söylemezler. Oğlum da bugünlerde Human Oyunculuk Atölyesi’nde ders alıyor.

Oynayamamıştım

Her zaman ekranda izlediğimde eleştirmem ama mesela ilk filmimi seyrettiğimde nefret etmiştim! Çünkü kamerayı tanımadığım için büyük mimiklerle oynadım, bir baktım ki kamerada ağzım burnum bir tarafa gidiyor. Kendimden iğrendim, fakat sonra rahmetli Memduh Ün bana kamerayı tanıttı.

GENÇLERDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM

Human Oyunculuk atölyesinde gençlere söyleşiler gerçekleştiriyorsunuz. Nasıl geçiyor?

Ben gençlerle çalışırken onlardan öğrendiklerim var benim. Bu da çok özel. Onlar benden öğreniyorlar ben de gençlerden öğreniyorum, içiyorum onları.

Magazini seviyor musunuz?

Seviyorum ama magazinle ben şuraya gidiyorum şununla beraberim anonsu sevmem. Magazincilerin olduğu yere gitmem ama bazıları teknede yakalanıyor. Belirli yerler ve koylar vardır.

Artık Hürrem değilsin Türkçe öğren!

Meryem Uzerli iyi bir oyuncu ama önce Türkçeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne olursun şu diksiyonunu düzelt! Hürrem değilsin sen. Muhteşem Yüzyıl’da güzel kaldırdı tamam ama sonra bitti. Ben onun yerinde olsam giderim Türkçeyi öğretin diye insanların elini ayağını öperim yani.

AKŞAM

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMERYEM UZERLİ  PERİHAN SAVAŞ  ÇUKUR