UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞOK BASKIN! DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA AİT PARÇALAR BİLE VAR!

Ankara'da bir iş yeri deposuna yapılan baskın, polisleri şaşkına çevirdi. Depoda dünyaca ünlü iş makinelerine ait beyin ve yedek parçalar ele geçirildi.

ŞOK BASKIN! DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA AİT PARÇALAR BİLE VAR!

Bazı yedek parça ve beyinlerin tanesinin 15 bin Euro'dan (86 bin lira) piyasaya sürülmeye hazırlandığı tespit edildi. 

Şüphelilerin, çalışır vaziyetteki beyin ve yedek parçaları Çin ve Suriye'den temin ederek, "hurda" adı altında yurda soktukları belirlendi. 

Ankara polisinin ilk kez böyle bir kaçakçılık yöntemiyle karşılaştığı öğrenilirken, şüphelilerin döviz kurundaki artıştan da fayda sağlamaya çalıştıkları değerlendiriliyor.

Kaçak yollarla yurda soktukları dünyaca ünlü iş makinelerine ait beyin ve yedek parçalarını piyasaya sürmeye hazırlanan iki şüpheli bir iş yeri deposuna yapılan baskınla gözaltına alındı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Yenimahalle İvedik'te bulunan sanayi bölgesindeki iş yeri deposunda yaklaşık 400 bin lira değerinde ürün ele geçirildi. Şüphelilerin dünyaca bilinen ve piyasada en çok kullanılan iş makineleri parçalarını Çin ve Suriye üzerinden yurda soktukları öğrenildi. Bazı ürünlerin tanesinin 15 bin euro'yu bulduğu bildirildi.

KRİMİNAL DAİRE BAŞKANLIĞI'YLA İRTİBATA GEÇİLDİ

Çalıntı olma ihtimali üzerinde durulan bazı ikinci el ürünler için Kriminal Daire Başkanlığı'yla irtibata geçildiği belirtildi. Polis ekiplerini bile şaşkına uğratan operasyonda şüphelilerin çalışır vaziyetteki ürünleri hurda olarak gösterdikleri, hurda olarak gösterdikleri ürünleri de dönüşüm adı altında yurda soktukları tespit edildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerden birisinin daha önce bir kez daha kaçakçılık olayına karıştığı bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaskın  dünyaca ünlü markalar