UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖRGÜ TANIĞININ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

İstanbul Maltepe’de 2 gün önce meydana gelen ve linçle ölümle biten çocuk kaçırma olayı ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

GÖRGÜ TANIĞININ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

Bir görgü tanığının iddiası ise ortalığı karıştırdı.  İddiaya göre linç, çocuk kaçırmadan değil kapkaçtan sebebi ile gerçekleşti.

Emniyet kaynakları ise linç olayının yaşandığı bölgede, 10 dakika önce yaşanan kapkaç ile çocuk kaçırma olayını görgü tanığının karıştırdığı ifade ederek, “Bankadan çıkan bir kadına kapkaç yapmaya çalışan ve vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen olayın faili yakalanarak cezaevine konulmuştur” denildi.

İstanbul'un Maltepe Bağlarbaşı mahallesi Bağdat caddesi üzerinde 26 Temmuz Perşembe gecesi 22.30 sıralarında  meydana gelen olayda, E.B. isimli 6 yaşındaki engelli küçük kız çocuğu yolda yürürken 38 yaşındaki G.B isimli şahıs tarafından kaçırılmaya çalışılmıştı. 

Küçük kızın babasının fark edip önlediği kaçırma olayında esnaf tarafından dövülerek linç edilen G.B. kaldırıldığı hastanede tedaviyi rededip ifadesi alınmak üzere götürüldüğü  karakolda fenalaşınca  tekrar hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti. G.B.’den şikayetçi olup yaşanan olayı polise ve medyaya anlatan engelli küçük kızın babası, Kenan Bozkurt "İş yerimde çalışırken dışarıda bir bağırma duydum. Adamın bir tanesi çocuğumun elinden tutmuş bağırıyordu. Eşim de 'Ne yapıyorsun çocuğa' deyip o tarafa yönelince ben de o tarafa gittim. Çocuğu kaçırdığı nereden aklıma gelebilirdi? Eşim 'Kenan çabuk çocuğu kaçırıyorlar' diye bağırdı. 'Ne yapıyorsun sen beyefendi, benim çocuğumu nereye götürüyorsun. Bu çocuk benim çocuğum' dedim. 'Senin çocuğun kaç yaşında' dedi.

Bağırtılar üzerine bütün esnaf adamın üstüne bir anda çullandı. Adamı araya aldılar, linç etmeye başladılar. Daha bana fırsat kalmadan baktım çok ağır darbeler almaya başladı. Belki çocuğumu kaçırmış olsaydı çocuğum hayatta olmayacaktı. Ya da neler olacaktı, Allah biliyor. Ona rağmen ben adamın aciz durumuna ve dayak yiyişine yüreğim el vermedi. Ve ben adamın üzerine atladım. 'Vurmayın polis geliyor, polise teslim edelim' dedim. Sonra adama 'Sen benim çocuğumu nereye götürüyordun doğruyu söyle' dedim. O da "Ağabey, ben çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektim" dedi. Ben de, 'Çocuğumla nasıl eğleniyorsun? Ne yapacaktın' demeden darp etmeye devam ettiler" diye ifade verip konuşmuştu.

İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Olayın üzerinden 48 saat geçmesi üzerine bugün (dün) ortaya çıkan ve olayın görgü yanığı olduğunu iddia eden bir şahısın açıklamaları ise sosyal medyada günün konusu oldu. Bir çok internet haber sitesine haber olan görgü tanığı yaptığı açıklamada  "Akşam 22:30 sıralarında misafirlerim ile birlikte olayın yaşandığı yerin hemen karşısında bir kafede oturuyorduk. ATM'den para çeken bir anne ve kızın yanına yaklaşan şahıs 'Evde çocuklarım aç. Hakkını helal et' dedikten sonra kadının elindeki parayı kaptı. O esnada kadın elindeki telefonu düşürdü. Şahıs telefonu da aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Kapkaça uğrayan kadın ve kızının bağırmaları üzerine çevredeki esnaf ve kalabalık bri grup şahsın peşinden koştu. Sokak arasında gürültüler gelmeye başlayınca ben de arkadaşlarımla birlikte seslerin geldiği yere doğru yürüdüm. Olay yerine vardığımda şahsın yakalandığı ve yerde tekmelendiğini gördüm. Şahıs yerde sol kulağının üzerinde yatıyordu ve kafasının altında kan birikmişti. Kulağından kan geliyordu ve boşluğa bakıyordu. Kendisine atılan tekmelere tepki veremez duruma gelmişti. Kapkaça uğrayan kadın ve kızının tepkileri de kitleyi daha da öfkeli hale getirdi. Daha sonra polisler geldi ve ben olay yerinden ayrıldım. Bugün Maltepe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gördüklerimi anlatacağım" dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu iddia üzerine açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kapkaç olayını doğrularken, linç olayının da aynı gün aynı yerde 10 dakika arayla gerçekleşmesinden dolayı, olayın görgü tanığı olduğunu iddia eden şahısın olayları karıştırdığını belirterek, “26 .07. 2018 günü saat 22.40 sıralarında İlimiz Maltepe İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Ö.E. isimli bayan şahıs tarafından cadde üzerinde bulunan bir ATM den para çekme işlemi gerçekleştirildiği esnada A.K. isimli şahıs parayı bayan şahısın elinden alarak kaçmaya başladığı esnada vatandaşlar tarafından yakalanmış ve Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir. Şahıs işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir” denildi.

Öte yandan olayın ardından Asayiş Şube ve Maltepe İlçe Emniyet ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada linç olayına karıştıkları belirlenen 2 şahıs gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Olay mahalinde bulunan güvenlik kameralarından tespit edilerek gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, linç olayına karışan diğer şahıslarında tespit edilmesi için polisin araştırma ve kamera görüntüsü incelemesi devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÜÇÜK KIZ  TECAVÜZ  KAÇIRMA  MALTEPE