UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"BU SENE ARKA ARKAYA OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR OLAY"

Almanya’nın Köln kentindeki Eyüp Sultan Camisi’ne saldırı düzenlendi. Saldırıda caminin kapı ve pençeleri kırıldı.

"BU SENE ARKA ARKAYA OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR OLAY"

Olay, sabah namazında saat 05.30 sıralarında Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camisi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 Alman genci sabah namazı kılındığı sırada saldırı düzenledi.

Saldırıda caminin kapı ve pençeleri kırıldı. Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansına açıklama yapan Eyüp Sultan Camii Dernek Başkanı Hüseyin Özdemir, ’’Sabah namazının farzı kılınırken olay vuku buluyor. Kapıya tekme atarak camı kırmışlar. O esnada cemaat sabah namazının farzını eda ederken bomba patladı diye kendilerini yere atıyor’’ dedi.

Özdemir, şunları kaydetti:

“Saldırıyı düzenleyen kişiler cemaat tarafından yakalandı ve polise teslim edildi. Cuma namazından sonra polis camiye geldi. Polis dedi ki, 'Biz çocukları mahkemeye çıkardık. Çocukların suç dosyası kabarık. İki buçuk ay önce aynı saatlerde yine saldırı gerçekleşmişti. Camimiz aşağı yukarı 30 yıldır burada, bugüne kadar hiçbir şey olmamıştı. Bu sene içinde arka arkaya olması düşündürücü bir olay. İnşallah bir daha vuku bulmaz.’’

Bu yılın Mart ayında Eyüp Sultan Camisi’ne terör örgütü yandaşları saldırıda bulunmuş, cami kapılarını ve duvarını boyamışlardı.   

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCAMİ  ALMANYA  KÖLN  SALDIRI