UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KARDEŞİ NURAY SAYARI’YI SUÇLADI

Ünlü astrolog Nuray Sayarı, kardeşi Hakan Uman'dan isim ve soy ismini kullandığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.Mahkemede ifade veren Hukan Uman, ünlü astrolog için 'Yıllar evvel tarotçu, falcı ve medyum olarak çalışıyordu. Falcılara karşı polis operasyonlarından korunmak için moda olan astrologluğa geçiş yaptı' ifadesini kullandı.

KARDEŞİ NURAY SAYARI’YI SUÇLADI

Ablasının yıllar evvel tarotçu, falcı, medyum olarak bu işi yaptığını belirten Hakan Uman dilekçesinde profesyonel olma çabaları ile falcılara karşı polis operasyonlarının korunmak için ülkemizde moda olan astroloji uzmanı ve astrolog unvanına geçiş yaptığını ileri sürdü.

Ülkemizde astroloji üzerine mesleki eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı yada Yükseköğretim Kurumu Başkanlığına bağlı bir eğitim kurumu olmadığını belirten Hakan Uman, halkın astrolojinin bir bilim olduğunu bilmediğini ablası gibi kendi kendisine astrolog unvanı veren kişilere inandıklarını belirtti. Sahte astrologların  bu şekilde birçok gelir elde etmeye başladığını belirten Hakan Uman ablasının yazdığı astroloji kitaplarının çalıntı olduğunu iddia etti.

Nuray Sayarı'nın kitaplarının, yabancı yazarların kitaplarından telif hakkı ödemeden ve atıf yapılmadan çeviri niteliğinde olduğu halde kendisi kendi yazmış gibi yayımlattığını belirten Hakan Uman, böylelikle haksız gelir elde ettiğini ileri sürdü.

Hakan Uman ablasının kendisine teklifte bulunması üzerine 2013 yılında işini bırakarak, Arif Albayrak adına olan nuray sayari.com sitesini ve kendi adına olan nuraysayarishop.com adlı internet sitesini aralarındaki inanç sözleşmesi gereği işletmeye başladığını belirtti. nuraysayarishop.com sitesinde astrolojik takı ve taşların satışını yaptığını belirten Hakan Uman, ablasının internet sitelerinin yatırım ve masraflarına yardımda bulunmadığını belirtti.

Dilekçede Nuray Sayarı'nın başkalarının emeği üzerinden haksız kazanç elde etmek amacıyla 2013'ün Ocak ayında astrolog Şenay Yangel'in daha önceden yazdığı burç yorumları yazılarını alarak nuraysayari.com.tr sitesinde yayınlamak üzere Hakan Uman'a göndererek yayınlattığı iddia edildi.   Hakan Uman, ablası Nuray Sayarı'nın bilgisi ve talimatı doğrultusunda söz konusu sitelerin açıldığını e-ticaret sitelerinin tanıtımını katıldığı programlarda yaptığını belirterek, burç yorumlarının da astrologun asistanının gönderdiğini belirtti.

 Mahkeme Hakan Uman ve eşinin de kişilik haklarına saldırı ve maddi kayıplarının bulunduğunu ispatlanamadığını belirterek, açtıkları karşı tazminat davasını da reddetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnuray sayarı