UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PROFESYONEL ASKERLİK Mİ GELİYOR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bedelli askerlik konusunda açıklama yaparken "Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz." cümlesini sarf etti. Bu cümle sonrası akıllara "Profesyonel askerlik mi geliyor?" sorusu geldi.

PROFESYONEL ASKERLİK Mİ GELİYOR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti gurup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL, bedelli askerlik, terör konusunda açıklamalar yaparken Filistin konusunda İsrail'e yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki en dikkat çeken kısım ise bedelli askerlikti. Erdoğan "Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz." cümlesini sarf etti. Bu cümle sonrası akıllara "Profesyonel askerlik mi geliyor?" sorusu geldi.

PROFESYONEL ASKERLİK Mİ GELİYOR?

Yarı profesyonel ordu sistemiyle görevini icra ederek son zamanlarda sağladığı üstün başarısıyla adından söz ettiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tam profesyonel ordu yapılanmasına geçebilmek adına kolları sıvadı. Yeni dönemde tam profesyonel ordu sistemiyle faaliyetlerini yürütebilmesi için askerlik sisteminin komple değişeceğinin bilgisine ulaşıldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı’na başta bedelli askerlik olmak üzere; askerlik süresi, ordu yapılanması, ücret politikası ve terfi konusuna ilişkin yeni bir modeli çalışmaları talimatı verdiği ifade edildi.

Milliyet'in edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na sadece bedelli askerlikle ilgili değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı verdiği belirtildi. Erdoğan'ın çalışılmasını istediği bedelli askerliğin yanı sıra askerlik süreleri, iller ve bölgelerde ordu yapılanmaları, ücret politikalarından, terfilere kadar komple askerlik sisteminin değerlendirileceği kaydedildi. TSK'nın teknik personel, sivil personel, mühendis, doktor gibi ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların karşılanma modelleri de tüm bu yeni sistem içinde çalışılacak.

ZORUNLU ASKERLİK DEĞİŞİYOR...

Zorunlu askerlik yasasının da bu bağlamda değiştirilmesi gündeme getirilirken, zorunlu askerliğin kesinlikle kaldırılmayacağı, ancak zorunlu askerlik modellerinin de ele alınıp değerlendirileceği de ifade ediliyor.

AZ ADAMLAR DAHA ETKİN SÜREÇ YÖNETMEK HEDEFLENİYOR!

Bedelli askerliğin ihtiyaç olduğu fikri benimsenirken, bu bedelliden sonrasında, gelecek yıllarda daha fazla yığılma olma ihtimali de göz önüne alınarak çalışma yapılması istendi. Yeni askerlik modeli çalışmalarında Genelkurmay ve bakanlığın yanı sıra ilgili kurumlar, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan da görüş alınacak. Yeni modelde hedefin, "az adamla daha etkin süreç yönetmek" olduğu kaydedilirken, teknolojinin daha etkin kullanılacağı ve bu nedenle daha uzman personelin görev alacağı bir modeli hayata geçirmek olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ırkçı saldırılar nedeniyle Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'e destek vererek 'Takındığı tavır milli ve yerli, gözlerinden öpüyorum. Fotoğrafı hazmedemiyorlar' dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRECEP TAYYİP ERDOĞAN