UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SÜTLÜCE'DE KORKU DOLU DAKİKALAR 4 KATLI BİNA ÇÖKÜYOR!

Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu bir binada çökme tehlikesi yaşanıyor. Olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çökme tehlikesi yaşayan binanın ruhsatı ve iskanı olmayan kaçak bir bina olduğunu söyledi.

SÜTLÜCE'DE KORKU DOLU DAKİKALAR 4 KATLI BİNA ÇÖKÜYOR!

Beyoğlu İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı.

oprak kayması nedeniyle 4 katlı binada çökme tehlikesi yaşanıyor.

Sütlüce'deki bina tahliye edilirken polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Cadde de iki taraflı olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Toprak kaymasının devam ettiği gözlenirken, çevredekilerin korkulu bekleyişi devam ediyor.

Binanın yan kısmında bir temel çalışması yapıldığını, beton duvarların dün geceki sağanak ile birlikte toprak kaymasına yol açtığını, binadaki su borularının da patladığını söyledi. Arabacı, binadaki su borularının patladığını, doğalgaz borusunun da yine açığa çıktığını fakat İGDAŞ tarafından gazın kesildiğini belirtildi.

Binanın sahibi konuştu

Çökme tehlikesi geçiren binanın sahibi açıklamalarda bulundu. Binanın sahibi Emin Ertürk, "Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler" dedi.

Binanın tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, "Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz" diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan açıklama

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan bilgileri paylaştı. Demircan şunları söyledi:

"Üç binada tehlike yaşıyoruz. İnşaatı devam eden bir yapının üzerinde 1994 yılında yapılmış iskanı, ruhsatı olmayan bir bina. Yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor. 1,5 saaat içerisinde belediyemiz 3 binaya müdahale etti. Şu anda yapacak bir şey yok. Yapabileciğimiz içindeki ve çevredeki insanların hayatlarını garantiye alacak tedbirler almak. Bu tedbirleri aldık. Süreci izliyoruz. Daha büyük bir mal kaybı olmadan bu süreci atlatmak istiyoruz. İskanı, ruhsatı yok kaçak bir yapı."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBEYOĞLU  ÇÖKME