UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ HABERDE!..

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ HABERDE!..

ÖSYM tarafından yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Kamu Personeli olmak isteyen adayların aylarca süren yoğun çalışmalarının ardından KPSS Lisans sınavı yarın gerçekleştirilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2018 KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür oturumları için adayların 10.00'dan sonra, Eğitim Bilimleri oturumu için ise sınava girecek adayların saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı bildirildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS lisans sınavı 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek.

Sınava girecek adaylar yanlarında nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport belgelerinden herhangi biri ve Sınava giriş belgelerini bulundurmak zorunda. Bu belgeler haricinde sürücü belgesi, meslek kimlik kartı vb. belgeler geçerli sayılmayacak.

SINAV GÜNÜ YASAK OLAN ARAÇ GEREÇLER

22 Temmuz Pazar günü yapılacak oturumda sınava getirilmesi yasak olan araç gereçleri yanınızda bulundurmamaya dikkat edin. Aksi takdirde sınav salonlarına alınmayabilirsiniz. Alındığınız takdirde bu araç gereçleri taşıdığınız sonradan fark edildiği takdirde sınavınız geçersiz sayılabilir.

SINAV ESNASINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Sınav öncesinde görevlilere gösterdiğiniz belgelerde fotoğrafınızın şu anki halinizle uyumlu olmasına dikkat edin. Sınav salonuna sınavın başlama saatinden önce girmeyi ihmal etmeyin. Sınavın yapıldığı binaya girişler 10'da, sınav salonuna yapılan girişler ise 10:15'te sona eriyor.

Sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikasında sınav salonunu terk edemezsiniz. Sınav esnasında tuvalete gitme gerekçesi de dahil olmak üzere sınav salonlarından ayrılmak yasaktır.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

2018 KPSS Ön Lisans ise 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yüksek öğretim kurumlarının, 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan memur adayları ise 2018 KPSS'ye başvuru işlemlerini 28 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklar. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkpss  ön lisans  başvuru