UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’DA BOLLYWOOD RÜZGARI

Dansları, müzikleri ve samimiyetiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Bollywood sineması, açık havaya taşınıyor!

İSTANBUL’DA BOLLYWOOD RÜZGARI

Dansları, müzikleri ve samimiyetiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Bollywood sineması, açık havaya taşınıyor! Hint sinemasının beş önemli yapımı, 20 Temmuz'da Nişantaşı Sanat Parkı’nda gösterilecek.


Açık hava sinema gecelerinde gösterilecek filmler “3 Idiots”, “Kahani”, “Queen”, “Taare Zameen Par” ve “Paheli” olacak.

3 Idiots

Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

Rajkumar Hirani’nin yönetmenliğini yaptığı filmde başrolleri Aamir Khan, Kareena Kapoor ve Boman Irani paylaşıyor.

Kahani

Karnı burnunda olan Vidya, kaybolan kocasını aramak için hamile haliyle yollara düşer. Amacı, Londra'da olduğunu öğrendiği kocasını bulup, memleketi Kolkata'ya geri getirmektir. Fakat genç kadının işi pek de kolay olmayacaktır. Nitekim kocasını gören neredeyse hiç kimseye rastlamamıştır. Yönetmenliğini Sujoy Ghosh'un yaptığı film bir gerilim-dram çeşitlemesi olarak öne çıkıyor.

 

Queen

Vikas Bahl’ın yönettiği filmde, düğün hazırlıkları içindeki Rani (Kangana Ranaut), evliliğine çok az kalan nişanlısı tarafından terkedilince müthiş bir üzüntü yaşar. Ancak balayı için planladıkları Avrupa gezisinden yine de vazgeçmez. Bambaşka bir kültürün hüküm sürdüğü topraklarda Rani yepyeni hayatlar keşfedecek, farklı insanlarla tanışıp çok şeyler öğrenecektir.


Taare Zameen Par/ Her Çocuk Özeldir

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Aamir Khan’ın üstlendiği filmde, harfleri ve sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuk, çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Film, çocuğun çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra tanıştığı resim öğretmeni ile değişen hayatını ve kazandığı başarıları anlatıyor.


Paheli

Amol Palekar’ın yönettiği filmde, hayatta paradan başka bir şeyi sevmeyen ve onu nikah gecesi terk eden bir adamla evlenen Lachchi’nin yaşadığı ikilemler anlatılıyor. Yalnız kalan Lachchi’nin hayatına, kendisine sonsuz bir aşkla bağlanmaya hazır bir hayalet giriyor ve eşinin görünümünü alarak yıllar boyunca onun yanında kalıyor. Ta ki Lachchi’nin kocası eve dönene dek…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbolywood  aamir khan  taare zameen par