UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ UYARDI! FENA GELİYOR, BU AKŞAMA DİKKAT!

Meteoroloji, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ UYARDI! FENA GELİYOR, BU AKŞAMA DİKKAT!

Meteoroloji ayrıca toplamda metrekareye 100-200 kilogram yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım  ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun halen Basra alçak merkezi ile iç ve doğu kesimlerde etkili olan sıcak havanın  etkisi altında bulunduğu belirtildi.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde seyrettiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam saatlerinden itibaren ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 16 Temmuz Pazartesi gününe kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla etkili olacağı beklenmektedir. Bölgede görülecek  yağışların, üç günlük periyotta Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında  Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de toplamda metrekareye 100-200 kilogram yağış  bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım  ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve  tedbirli olmaları gerekmektedir."

İL İL HAVA SICAKLIKLARI İÇİN TIKLAYIN

Açıklamada, kuzeydoğu kesimlerdeki serin ve yağışlı hava neticesinde  hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde azalacağı ve ülke  genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiği de kaydedildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU