UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHKEMEDEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA TARİHİ BİR KARAR ÇIKTI!..

Mahkemeden dün çıkan kararla artık “sapla-saman” birbirinden ayrıldı. İstanbul 6. Aile mahkemesi, verdiği emsal olacak kararla, ünlülerin aralarında yaptığı “tedbir kararı aldırma” konularını basına karşı yapamayacakları(!) konusunu örnek olabilecek “kesin” bir kararla(itiraz edilemeyecek şekilde) netleştirdi.

MAHKEMEDEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA TARİHİ BİR KARAR ÇIKTI!..

Mahkemelerden basın özgürlüğüyle ilgili medyayı son derece yakından ilgilendiren ve örnek-emsal olabilecek çok önemli  bir karar çıktı.

Karara göre, ünlüler, aslında aile içi şiddet için çıkartılan 6284 yasalı kanunu kullanıp, birbirlerine “koruma-tedbir kararı” aldırıyorlardı. Ancak son dönemde bu kararlar medya çalışanlarına karşı da aldırılmaya çalışılmış, hatta alınmıştı.

Fakat dün İstanbul 6. Aile Mahkemesi aldığı bir kararla bu şekilde bir koruma-tedbir kararını, itiraz edilemeyecek şekilde net bir karara bağladı ve tedbir kararlarını kaldırınca, basın mensuplarıyla ilgili yapılacak davaların basın kanuna bağlı olduğu netleşti.

ÖRNEK KARAR: SEREN SERENGİL’İN UÇANKUŞ YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞANLARINA ALDIĞI TEDBİR KARARI HEMEN KALDIRILDI!

İstanbul 6. Aile Mahkemesi, Seren Serengil’in UçanKuş Medya yöneticileri ve çalışanlarına aldırdığı koruma-tedbir kararını iptal etti.

İptalin gerekçesi, basın mensuplarının bu kapsam içinde olmadığı ve basın kanuna tabi oldukları şeklinde…

Bu kararla birlikte artık ünlüler, medyaya karşı çeşitli konuları kullanıp, Aile Mahkemeleri’nden tedbir kararı aldıramayacaklar. Şikayetçi olan ünlülerin başvuracakları kanun ise öncelikle basın kanunu olarak ortaya çıktı.

İşte mahkemenin kararı:


MAHKEME, TAM TERSİ SEREN SERENGİL VE YAŞAR İPEK’İN UÇANKUŞ’UN YÖNETİM KURULU BAŞKANI CAN TANRIYAR’A (kısaca) YAKLAŞMASINI V.S YASAKLADI!..

Seren Serengil, çeşitli normal haberlere ve UçanKuş’un kesinlikle hakaret v.s’den uzak fikir yazılarına tepki gösterirken, medya dünyasında da büyük tepki gören bir çıkış yapmış ve adeta beğenmediği yazılar karşılığında UçanKuş’un patronu Can Tanrıyar’a inanılmaz bel altı iftiralarda bulunmuştu.

Aynı şekilde, eşi Yaşar İpek de Tanrıyar’a tehdit mesajları atmaya başlamıştı.

İşte üstteki gelişmelerin yanı sıra diğer bir mahkeme de Seren Serengil’e Can Tanrıyar’a 6 ay yaklaşmama, iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme v.s v.s şeklinde tedbir kararı koydu.

Yine aynı şekilde Yaşar İpek’e de 2 ay süreyle Can Tanrıyar lehine aynı tedbir kararını verdi.

Zaten bu şekilde olmasaydı; herhangi bir yazıyı beğenmeyen kişi, o gazetenin sahibi, genel müdürü, yöneticisi, internet sitesinin ya da televizyonun sahibi kimse ona karşı yazı yazmaya başlayacak ve önüne geçilmez bir kaos başlayacaktı.

Ancak “hukuk” bu konuya da “dur” dedi böylece...

Sonuçta mahkemelerin üst üste aldıkları bu kararlarla birlikte basın özgürlüğü konusunda çok önemli bir aşama kaydedilmiş oldu.

Bu durum, tüm medya ve medya mensupları için de emsal olacak nitelikte…

BAŞLIKTA NEDEN “HANDE VAR, SEREN YOK” DEDİK?..

Çünkü, her nedense, bu gelişmeler yaşanırken, Seren Serengil, Can Tanrıyar’ın avukatına da kafayı takıp, UçanKuş Medya ve Can Tanrıyar’ın avukatı Hande Var için “Bunun altın kalpli sevgili avukatı VAR” gibi ifadeler kullanıp, güya dalga geçmeye çalıştı.

Fakat, ünlü Avukat Hande Var, sadece UçanKuş Medya değil, aslında tüm medyayı ilgilendiren hukuk mücadelesinden son derece başarılı çıkarak, hem Seren Serengil’in aldığı tüm tedbir kararlarının kalkmasını gerektiren döküman ve kanun maddelerini bir bir mahkemeye taşımış ve sonuçta son derece başarılı bir sonuç ortaya çıkarmıştı.

Hem de, Seren Serengil ve eşinin, neden olduğuna anlam verilemeyen düşman tavırlarına karşı, arka arkaya tedbir kararı alarak, kendisiyle dalga geçmeye çalışan Serengil’e çok önemli bir hukuk dersi verdi.

İşin garip tarafı, Seren Serengil’in avukatının kaldırılan kararı hala sosyal medya hesabında paylaşması!!! Bir garip tarafı da, Seren Serengil’in artık kaldırılan o kararda konut adresi olarak Dubai’yi göstermesi!!! İnanılmaz ama gerçek bunlar ve kayıtlarda var!..

Hatta hatta mahkeme kayıtlarında ünlülerin bu çeşit kararları, sosyal medyada kullanmak maksadıyla yaptıkları bile kayda geçmiş durumda…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13