UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAYIP UFUK’UN SON DURUMU! HATAY VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Hatay'ın Hassa ilçesinde, 1 Temmuz'da zihinsel engelli amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağları eteklerinde kaybolan, konuşma engelli Ufuk Tatar'ı arama çalışmalarına devam ediliyor.

KAYIP UFUK’UN SON DURUMU! HATAY VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Ata, Hassa Kaymakamlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, 1 Temmuz'da Hassa kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın arama faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Bugün aramalarda 5. gün olduğunu hatırlatan Ata, şöyle devam etti:

"Ben de Kaymakamımızı, Belediye Başkanını, İlçe Jandarma Komutanını, Emniyet Müdürünü ziyaret ettim, aileyle görüştük. Şu ana kadar yapılan aramalardan maalesef bir sonuç elde edilemedi ama ona rağmen şu an 143 kişilik arama ekibimiz çalışmalara devam ediyor. Jandarma timleri var, bizim AFAD ekipleri var. Adana'dan gelen AFAD ekipleri, UMKE'nin ekipleri ve gönüllüler marifetiyle iz takip köpekleri, ayrıca droneler ve SkyRanger birlikte ve insansız hava araçlarıyla araştırma devam ediyor. Temennimiz Ufuk Tatar isimli çocuğumuza en kısa süre içinde sağ salim ulaşmak."

Cumhuriyet savcılığınca Ufuk'un kaybolmasıyla ilgili soruşturma genişletilirken, köylüler, olay günü daha önce bölgede rastlamadıkları beyaz otomobil gördüklerini öne sürdü. İz takip köpeğinin, kaynak suyundan öteye iz sürmemesi nedeniyle Ufuk'un kucağa alınarak, götürülmüş olma ihtimali üzerinde durulmaya başlandı.

EKİPLER KÖYE YOĞUNLAŞTI

Kayıp Ufuk'u bulmak için kurulan ekipler, eve yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan kaynak çevresinde yaptığı aramalarda ize rastlamadı. Bunun üzerine kaynaktan Amanons Dağları zirvesine doğru çıkan ekipler, aramalarını gece- gündüz sürdürse de sonuç alamadı. Köy çevresine dönen ekipler, arama çalışmalarını bu bölgede sürdürdü. Evde toplanan Ufuk'un yakınları ise Tatar ailesini teskin etmeye çalıştı. Aile fertleri ve yakınları, Ufuk'tan gelecek iyi haberi beklediklerini söyledi..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkayıp ufuk  adana