UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİFTLİK BANK VURGUNUNDA KRİTİK GELİŞME! SAĞ KOLU TESLİM OLDU!

Milyonlarca lira dolandıran Çiftlik Bank sisteminin soruşturmasında hakkında yakalama kararı olan kritik isimlerden Suat Fehmi Emur, teslim oldu.

ÇİFTLİK BANK VURGUNUNDA KRİTİK GELİŞME! SAĞ KOLU TESLİM OLDU!

Binlerce kişinin milyonlarca lira dolandırılmasına ilişkin Çiftlik Bank organizasyonuna dair soruşturma bütün hızıyla devam ediyor. Aralarında soruşturmanın bir numaralı zanlısı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında olduğu 6 zanlı Kırmızı Bülten ile dünyanın dört bir tarafında aranıyor.

Bu zanlılardan Osman Naim Kaya, Uruguay'da tutuklandı ve Türkiye iadesi için başvurdu. 20'ye yakın zanlı hakkında ise yakalama kararı var.

Öte yandan Çiftlik Bank soruşturmasında çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Hakkında yakalama kararı olan ve sistemin tepesindeki isim olan Mehmet Aydın'ın sağ kolu olduğu ifade edilen Suat Fehmi Emur, dün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. Gece geç saatlere kadar ifadesi alınan Emur tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Mehmet Aydın'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Emur, Aydın'dan sonraki en yetkili ve etkili kişi olarak biliniyor. 'Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı' ünvanı olan Emur, Aydın ile yurtdışında en son görüşen kişilerden biri... Bazı zanlıların ifadelerinde yapının en 'ürkütücü' ismi olarak da geçiyor.

"SÜREKLİ MEHMET'İN YANINDAYDI"

Soruşturma kapsamındaki diğer tutuklu sanıklardan Alper Ergün, Emur'un Çiftlik Bank organizasyonu içinde çok önemli bir isim olduğunu belirterek "Sürekli Mehmet Aydın'ın yanındaydı. Aydın'ın sağ kolu olarak büyük kararlarda söz sahibi idi. Çiftlik Bank dolandırıcılık olayında konumunun yukarılarda bir yerde olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullanıyor.

GENEL MÜDÜRÜN KABURGALARINI KIRMIŞ

Çiftlik Bank'ın bütün açılışlarında Mehmet Aydın ile birlikte görüntülenen Emur'un şirketin genel müdürü Savaş Yıkılmaz'ı bir tartışma sonucunda darp ederek kaburgalarını kırdığı da iddialar arasında...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçiftlik bank  mehmet aydın