UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİNİK EYLÜL CİNAYETİNDE ÖNEMLİ GELİŞME!

Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleşmeye devam ediyor. Bu kez, tutuklu bulunan Uğur Koçyiğit’in annesi tutuklandı.

MİNİK EYLÜL CİNAYETİNDE ÖNEMLİ GELİŞME!

Ankara'da öldürülen 8 yaşındaki Eylül cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, dün bir kişi daha tutuklandı.

Tutuklu bulunan Uğur Koçyiğit’in annesi Huriye Koçyiğit akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Huriye Koçyiğit çelişkili ifadeler verirken, Eylül’ün aranması için köye ekiplerin gelmesinden sonra paniklediği, şüpheli hareketlerde bulunduğu, komşusunun telefonundan oğlunu arayarak “Neredesin, köye kokuya duyarlı köpekler getiriliyormuş” dediği bildirildi. 3 şüpheliden ikisi serbest kalırken Eylül’ün üvey amcasının karısı H.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Uğur Koçyiğit’in ise annesinin telefonundan sonra Eylül’ü arayan ekibin yanına giderek “Ya niye köpekleri getiriyorlar ki, köpeklerin aramasına gerek yok ki? Eylül neredeyse çıkar. Köpeklere gerek yok” diyerek paniklediği, ardından da kayıplara karıştığı belirlendi.

Tutuklu Koçyiğit’in eşi Halime Koçyiğit ise ifadesinde “Olay günü köyde değildim. Haberim yok. Eğer o yaptıysa Allah belasını versin” dediği öğrenildi. Koçyiğit’in olay günü 3 kez telefonla aradığı Eylül’ün üvey amcasının karısı H.Y. ise ifadesinde, özetle şunları söyledi: “Beni arayıp sürekli annesinin evde olup olmadığını sordu. Her seferinde ‘Annem evde mi, bakar mısın’ diye sordu. Bunun dışında konuşmamız olmadı, olaydan bahsetmedi”

3. KEZ SORGULANACAK

İki kez yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmeyen Uğur Koçyiğit, yeni deliller ışığında tekrar sorguya alınacak. Koçyiğit, sorgulama için halen tek kişilik koğuşta tutulduğu Sincan Cezaevi’nden getirilecek.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13