UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KARIN AĞRISI İLE ACİLE GİTTİ, SONUÇ HERKESİ ŞOKE ETTİ!

Balıkesir'de doktorları bile şaşırtan bir olay yaşandı. Karın ağrısıyla hastanenin acil servisine giden Nevin Durak, vücudundaki organların yerlerinin ters olduğunu öğrendi.

KARIN AĞRISI İLE ACİLE GİTTİ, SONUÇ HERKESİ ŞOKE ETTİ!

İki gün önce karın ağrısı şikayeti ile Bandırma Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran 43 yaşındaki Nevin Durak'ın yapılan muayene ve tetkiklerinde dünya tıp literatüründe çok az rastlanan bir özelliğe sahip olduğu ortaya çıktı.

Ultrasonografisi çekilen Durak'ın vücudundaki bütün organların yerinin ters olduğu saptandı. Hastanedeki doktorları oldukça şaşırtan ve nadir görülen bir duruma sahip olan Durak'a safra yolundaki taş nedeniyle sarılık ve safra kesesi iltihabı teşhisi kondu.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, hastaya teşhisin konulması ardından Türkiye'de ilk kez bir devlet hastanesinde yapılan işlemleri anlattı. Şenveli, "Hastamıza ilk önce 45 dakikalık bir sürede Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi  adı verilen yöntemle safra kanalının temizlenmesi işlemi yapıldı. Ertesi gün hastaya stent takıldıktan sonra yine 45 dakikalık bir sürede laparoskopik yani kapalı yöntemle safra kesesi ameliyatı yaptık. Her iki işlemde anatomik farklılıklar nedeniyle yüksek deneyim gerektirmekteydi. Güney Marmara bölgesinde ERCP ve laparoskopik cerrahi işlemleri hastanemizde başarıyla yapılıyor. Kapalı cerrahi yöntemle şu anda hastanemizde mide fıtığı, kasık fıtığı, kalın bağırsak kanseri cerrahisi gibi bir çok ameliyat başarıyla gerçekleştiriliyor. ERCP işlemleri aktif halde Balıkesir genelinde sadece hastanemizde yapılıyor. Hastamızı başarıyla ameliyatlarını tamamlayarak taburcu edilebilecek seviyeye getirdik" dedi.

Karın ağrısı ile acil servise müracaat edince hem organlarının ters yerlerde olduğunu öğrenen fakat başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan Nevin Durak ise, " Doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Çok ilgilendiler benimle. Ameliyattan çok korkmuştum ama korktuğum kadar değilmiş" şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERacil  karın ağrısı  ters organ