UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAYIP EYLÜL İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Eylül’den 7 gündür haber alınamıyor. Öte yandan, Uğur K.’nin evinin önünde bulunan 2. Arabasında gece saatlerinde kriminal inceleme yapılırken, aile yakınlarından alınan bilgiye göre, cezaevinde bulunan Uğur K., Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle arama çalışmalarına katılmış. Hüzünlü baba İbrahim Yağlıkara, “Bizim içimiz kan ağlıyor” dedi.

KAYIP EYLÜL İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME!

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne geldi. Burada Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evlerinden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül’ün eve gelmediğini fark eden ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker ve AFAD ekibi sevk edildi. Ancak 5 gün boyunca havadan ve karadan yapılan aramalara rağmen küçük kızın izine rastlanılamadı. Arama çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, diğer yandan Eylül’ün kaçırılması ihtimalini değerlendiriyor.

Ekipler, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvurdu. İfadesinde çelişkili bilgiler veren U.K. gözaltına alınarak tutuklandı. Uğur K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü belirtilirken, Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Ayrıca jandarma ekipleri tarafından U.K.’nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirledi ve araçta kan izleriyle karşılaştı. Ekiplerin, araçta bulunan kan örnekleri ile ailenin kan örneklerinin yapılan DNA sonucunda uyuştuğunu tespit etti.

Hüzünlü baba İbrahim Yağlıkara, “Geçen hafta Cuma gününden beri kızım ortada yok. Hala bulunamadı. Devletimize güveniyoruz. İnşallah yavrumu öyle ya da böyle de bize getirecekler. Bizim içimiz kan ağlıyor. Umudum var. Umudumu yitirmedim. Rabbime güveniyorum, evladımı bana bağışladı. Onu bana bir kere verdi ve bir daha verecek İnşallah” dedi. Jandarma, AFAD ve polis ekiplerinin köydeki çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEREYLÜL