UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT!.. ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR, ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Yurdumuz kuvvetli yağışların etkisi altında! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor ancak Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Bolu çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

DİKKAT!.. ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR, ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Akşam saatlerinden itibaren Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer şiddetli/çok şiddetli yağış beklendiğinden; karayolu, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Yağışların sabah 05:00'e kadar devam etmesi sebebiyle; Merkez ilçe Hasankadı Beldesinde Demireller, Yağısıkuzu, Eskicuma ve Akçagüney dereleri ile Ulus İlçesi Kumluca, Keçi Çakıroba dereleri başta olmak üzere tüm akarsularda taşkına karşı tedbir alınması önem arz ediyor.

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kuzey kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerine yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara’da kuzeydoğu, batı kıyılarda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerine yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU