UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YOUTUBE'DAN YENİ GELİR MODELİ!

100 bin kişinin üyesi olduğu Youtube kanalları isterse paralı olabilecek. Kanalı takip etmek isteyenler ayda 4.99 dolar ödeyecek. Youtube'un yeni gelir modeli medya sektöründe heyecan yarattı.

YOUTUBE'DAN YENİ GELİR MODELİ!

Geleneksel medya her geçen gün başta güven problemi olmak üzere pek çok sorun ile uğraşırken Youtube’dan televizyonların geleceğini bitirebilecek bir adım geliyor.

Youtube’un şirket sayfasından yaptığı duyuruya göre; İlk olarak ABD’de başlattığı uygulamaya göre 100 binin üzerinde abonesi olan kanalların paralı sisteme çevrilmesinin önünü açtı. Kanalı takip etmek isteyen ayda 4.99 dolar ödeyecek.

Youtube geleneksel televizyonculuğa büyük darbe indirebilecek bir adım atıyor. 100 binden fazla abonesi olan kanallar artık isterlerse kanallarını abonelik sistemine çevirebilecekler.

İlk olarak ABD'de devreye alınacak uygulama ile 100 binden fazla abonesi olan kanalları izlemek isteyenler ayda 4.99 dolar ödeyecek. Uygulama pilot bölge olarak ABD'de başladı.

SPONSORLU ÜRÜNLER SATILABİLECEK

Youtube sisteme ‘kanal üyeliği' adını veriyor. Hali hazırda sponsorlu olan bazı kanalları izlemek için bazı kullanıcılar ücret ödüyor.

Öte yandan Youtube 10 bin üyeden fazla kişinin bulunduğu kanalların kendi sitelerinde ürünlerini satmalarına izin verecek.

Kanal sahipleri şapkadan, tişörte anahtarlıktan bardağa kadar kendi isimlerine ait pek çok ürünü satabilecekler.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13