UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'IN UÇAĞI, İSTANBUL YENİ HAVALİMANI İÇİN HAVALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirmek üzere Gaziantep'ten hareket etti.

ERDOĞAN'IN UÇAĞI, İSTANBUL YENİ HAVALİMANI İÇİN HAVALANDI

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK"  adlı uçak, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirmek üzere  Gaziantep'ten hareket etmişti. Dakikalar önce İstanbul Yeni Havalimanı'na inişi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kokpitten yaptığı ilk açıklamada, "Muhteşem bir  havalimanını inşa etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben milletimiz için, ülkemiz için, tüm  insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum." dedi.

Erdoğan iniş sonrası, "Bizler için çok çok anlamlı bir gün. 29  Ekim'de inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız. 29 Ekim'de bittiğinde yılda 90 milyon yolcu kapasitesine  sahip olacak ve dünyanın sayılı, ilk 3 inşallah havalimanlarından bir tanesi olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz  olmanın ötesinde markamız olacak" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız.

29 Ekim'de bittiğinde bu havalimanımız, malum yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve dünyanın sayılı ilk üç havalimanında biri olacak.

Hedef 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Ve bununla 1 numara olacağız.

İnşallah havalimanımız prestijimiz olmasının yanında markamız da olacak. Bu kolay bir yatırım olmadı. Kolay bir süreç olmadı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERErdoğan  Cumhurbaşkanı