UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LEYLA'NIN AMCASINI ARAYAN BAKIN KİM ÇIKTI!..

Ağrı'da bir hafta önce ailesiyle, bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'le ilgili 12 ilden yapılan ihbarlar asılsız çıktı. Leyla'nın amcasını arayan kişinin ise çocuk olduğu belirlendi.

 LEYLA'NIN AMCASINI ARAYAN BAKIN KİM ÇIKTI!..

Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın  birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama  çalışmaları, 7. günde de köy ve çevresinde sürüyor.Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11  kişilik özel ekip oluşturuldu.

Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada  toplamak amacıyla "0505 022 74 27" numaralı ihbar hattını devreye aldı.

Şüpheli minibüs iddiası asılsız çıktı

Ankara'dan teknik anlamda istihbarat sağlayacak uzmanların da  bulunduğu ekip, Leyla Aydemir'i bulmak için il genelindeki Kent Güvenlik Yönetim  Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarını inceledi.

Köy ve çevresinde çocuklara kapalı kasa minibüsle şeker dağıtıldığı  iddiası üzerine araca ulaşan ekipler, yaptıkları incelemede bu iddianın da  asılsız olduğunu belirledi.

 Ekipler, "camı kırık minibüstekilerin çocukları şekerle kandırmaya  çalıştıkları" iddiasının gerçeği yansıtmadığının anlaşılmasının ardından aileye  gelen tüm ihbar telefonlarını takibe aldı.

Leyla'nın amcasına telefon açan çocukmuş

Bugün bir kadının, Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'i gizli numaradan  aradığı ve "Başınız sağ olsun" dediği yönündeki bilgi üzerine özel ekip konuyu  inceledi.

Aramanın, başka ilden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi  bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu belirlendi.

Olaya ilişkin bugüne kadar yapılan tüm ihbarlara çok kısa sürede  karşılık veren ekipler, tüm ihbarların 15 dakika içinde asılsız olduğunu ortaya  çıkardı.

"Mavi" ve "Modül", köyde detaylı arama yapacak

Jandarma Genel Komutanlığınca köye gönderilen iki kadavra ve ceset  arama köpeğinin arama çalışmalarının olumsuz sonuçlanması üzerine harekete geçen  ekipler, "Mavi" ve "Modül" adında iki kadavra ve ceset arama köpeğini daha köye  getirdi.

Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri, kırsal ve şehir merkezlerinde  yürüttüğü araştırmalarda Leyla'nın, Mardin, Sivas ve Silivri'de görüldüğü  iddialarının da asılsız olduğunu saptadı.

İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların  daha duyarlı olması istendi.

Ekiplerin titiz araştırmasına rağmen hakkında halen herhangi bir  bulguya rastlanmayan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERLEYLA