UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ’E GİRDİ!..

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, Türk askerinin ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'in dış mahallelerine girdiği iddia edildi.

TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ’E GİRDİ!..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile varılan anlaşma gereği YPG'li teröristlerin silahlarını bırakarak Münbiç'ten çekileceklerini, Türk ve ABD güçlerinin bölgede ortak devriye görevi yapacaklarını duyurmuştu.

Münbiç terör örgütü YPG/PYD tarafından bir diğer terör örgütü DEAŞ'tan alınmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Ankara-Washington hattında önemli gerilim noktalarından biri haline dönüşen bölgeyle ilgili nihai karar geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington'a yaptığı ziyaretin ardından alınmıştı.

TSK'dan 14 Haziran'da yapılan açıklamada ise Almanya'da ABD'li askeri yetkililerle yapılan toplantıyla ilgili bilgi paylaşılmış ve Stuttgart'taki toplantıda Münbiç yol haritası konuşuldu.

12-13 Haziran'da Türk ve ABD'li askeri yetkililer görüştü.

Stuttgart'taki görüşmede “Münbiç yol haritası konusunda mutabık kalındı" denilmişti.

Türk konvoyuna ABD helikopterlerinin eşlik ettiği de gelen bilgiler arasında...

Öte yandan Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada "Türk askeri bugün Münbiç'te göreve başladı" dedi..

TSK'DAN SON DAKİKA MENBİÇ AÇIKLAMASI

TSK'dan Münbiç'te ABD ile sağlanan koordinasyonun tamamlanmak üzere olmasına dair bir son dakika açıklaması geldi.

Açıklamada, "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA MENBİÇ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da konuştu.

Erdoğan, "Şu anda Menbiç'te ne dedik? "Terör örgütleri çıkacak" dedik. Başladı mı çıkmaya. İş bilenin kılıç kuşananın" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ!

"Fırat Kalkanı-Menbiç arasında devriye görevi başladı" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile birlikte adım atacağız demiştik. Plamalar yapıldı. Menbiç'in içine de girecekler. Menbiç kısa sürede terörden temizlenecek Aşama aşama amacımız YPG kontrolündeki bölgeleri istikrara kavuşturmak" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmenbiç