UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“BOZCAADA’DA YEREL HALK BİLİNÇSİZ BİR TEPKİ İÇERİSİNDE”

Son günlerde basında yer alan “Bozcada’da Betonlaşma” haberleriyle ilgili, Bozcaada’nın tarihini bilen, tanıyan Yetkin Gürsel'le bir araya geldik. Adanın yapılanmasında yer alan Gürsel, inşaat yüksek mühendisi ve uzun yıllar Bozcaada’da yaşamış…

“BOZCAADA’DA YEREL HALK BİLİNÇSİZ BİR TEPKİ İÇERİSİNDE”

1980 yıllarında adaya çalışmalar için ziyarette bulunan Yetkin Gürsel, gündemde olan betonlaşma tartışmalarına açıklık getirdi.

Gürsel, Bozcaada ile ilgili, “Sit alanı bölgeler planlanırken plan, koruma kuruluna sunulur. Koruma kurulu da o planı belediyeye sunarak uygulanmasını ister. Bu sıralama hep böyledir. Biz zamanında Bozcaada’yı planlarken gerekli coğrafik ve iklimsel araştırmalar ışığında planladık.  Tabi zaman içerisinde nüfus yoğunluğuna göre belediye bizden yeni bir planlama daha istedi. Yeni planlar yapılırken de her zaman eski planlama göz önünde bulundurulur. Bu madde yasa olarak da var.” dedi.

Gürsel, imar tepkisiyle ilgili şunları söyledi, “Yerel halk bilinçsiz bir tepki içerisinde. Tepki gösterenlerin amacı adada onlardan başka kimse yaşamasın diye. Adada imara açılan alan adanın yüz ölçümüne göre yüzde 1 bile değil.  Şuan tepkilerle planlı bir bölge ortadan kaldırılmak isteniyor.” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyetkin gürsoy