UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN MİLLET KIRAATHANELERİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da halka hitap ediyor...

“ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN MİLLET KIRAATHANELERİ YAPACAĞIZ”

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar;

Sizleri gönülden selamlıyorum Trabzon. Mübarek Ramazan-ı Şerif'in son 2 günündeyiz. Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.Trabzonlu adamın hasını iyi bilir, siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim memlekete hizmet etmiş Trabzonlu bunu çok iyi bilir. Biz Trabzon'un karşısına Cumhur ittifakı ile geliyoruz. Peki onlar kimle geliyor? Yanlarında kimler var? Bunlar siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Bunlar milletin oyunu siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiyi kirlettiler. Peki Trabzon milli iradeye nasıl sahip çıkılacak gösterecek mi? Trabzon tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu?

TÜRKİYE ŞAHLANACAK

Seçimlere ülkücüler ve merhum Yazıcıoğlu'nun mirası BBP ile giriyoruz. Trabzon, vakit Trabzon vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Kardeşlerim biz hizmet siyaseti derken bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız projelerle ülkemizi 2023'e hazırlıyoruz. Son 16 yılda Trabzon'a 28 katrilyon yatırım yaptık. Laf değil icraat, icraat. Trabzon'da 2.devlet üniversitesini kurduk. 8880 kişilik yurt binaları yaptık. Trabzon demek futbol demekse Trabzon'a 41 bin kişilik Şenol Güneş Stadyumu yaptık mı? O yüzden size yeni bir stad yaptık. Şenol Güneş kompleksi hayırlı olsun. Peki Avni Aker ne olacak? Akçabat ne olacak? Millet bahçesi olacak. İçinde müzesi de var, millet kıraathanesi de var. Ama yetmez. Trabzon'a en yakışanını yapacağız. İlk önce benim beğenmem lazım.

KIRAATHANEDEN BUNLAR KUMARHANE ANLIYOR

Bu muhalefet benim kıraathane lafımdan bir şey anlamadı. Kıraathaneden bunlar kumarhane anlıyor. Kıraathane okuma evi demek. Millet olunca milletin okuma yeri demek. Bundan sonra gençlerimizi biz medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. Ben kek diyorum bunlar keklik anlıyor. Çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için bu tür millet kıraathaneleri yapacağız. Yakışır değil mi? Trabzon'a da yakışır. İnşallah öğrencilerimiz başarıdan başarıya yürüsünler. Sağlıkta biri 400 yataklı, 16'sı hastaneden oluşan 45 sağlık tesisi yaptık. 5 adet sağlık tesisinin çalışmaları devam ediyoruz. Trabzon'a yeni şehir hastanesi kazandırıyoruz

HASTANELER, KÖPRÜLER NE İLE YAPILIYOR ?

Bunlar büyümeden anlamıyor, şuanda Türkiye, Hindistan'dan sonra G-20 ülkeri arasında 2.sırada. Bay Kemal diyor ki bu büyümeden sizin cebinize bir şey girdi mi diyor ? Hastaneler, köprüler ne ile yapılıyor ? Kasası büyüyen milli bütçeden yapılıyor. 16 senedir biz kaynakları öyle çeşitlendirdik ki öyle buralara geldik. Trabzon'a 16 yolda 140 km bölünmüş yol yaptık. İşte bu büyüyen Türkiye'nin alameti.

Maliyeti 4,2 katrilyon tl olan 20 adet yol projemiz devam ediyor. Bunların tamamı da 2 yıla kadar tamamlanıyor. Buradan çıkıp Ovit'e geçeceğim. Dev projenin açılışını yapacağız. Hızlı tren olur da Trabzon'dan mahrum bırakır mıyız? Erzincan-Trabzon arasında yüksek hızlı tren planlıyoruz.

Trabzon'da çiftçiye 1,7 katrilyon destek verdik. Bay Kemal ne diyor, çiftçi aç diyor. Trabzon'a bir teknokent kurduk. Seçimin ardından fındıkla ilgili üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözüm bulacağız.

Şimdi size çok basit bir örnek verecğiim. Birileri meydan meydan gezip turist sayısını şu kadar arttıracağım diyor. Ama havalimanlarını durduracağım diyenler de aynı kişiler. Aynı kişiler yolları, köprüleri, tünelleri durduracağım demiyor mu? Bunlar halen insanların atla, eşekle gezdiği günleri hatırlıyorlar.

Bunlar yıkım ekibi. Eserleri olmadığı gibi hayalini bile kuramıyorlar.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI ERDOĞAN