UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHİR ÜNAL: "ALEVİLİK-SÜNNİLİK GİBİ BİR AYRIMIMIZ OLAMAZ!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bizim her hangi bir şekilde Alevilik-Sünnilik gibi bir ayrımımız olamaz. Çünkü hepimiz aynı toprağın üzerinde, hepimiz aynı duyguyla, aynı inançla, aynı peygambere, aynı ehli beyte saygı ve muhabbet duyan inanan insanlarız." dedi.

MAHİR ÜNAL: "ALEVİLİK-SÜNNİLİK GİBİ BİR AYRIMIMIZ OLAMAZ!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Pazarcık Belediyesince Narı Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi taziyeevi bahçesinde düzenlenen iftar programında, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Birliği, beraberliği ve kardeşliği kurmaktan ve yaşatmaktan başka bir çare olmadığının 15 Temmuz'da çok açık bir şekilde görüldüğünü vurgulayan Ünal, "Bizim cumhuriyet ile başlayan, bu topraklarda binlerce yıldan beri devam eden birlikte yaşama tecrübe ve deneyimimizi hangi inançtan olursa olsun, bu toprakların nasıl bir merhamet toprağı olduğunu, bu toprakların kalbinde iyiliğin nasıl muhafaza edildiğini, tarih boyunca Anadolu'nun bütün mazlumların, mağdurların sığınağı olduğunu hepimiz biliyoruz.' dedi.

Bu coğrafyanın fıtratında birlik, beraberlik, kardeşlik olduğuna dikkati çeken Ünal, "Bizim herhangi bir şekilde Alevilik-Sünnilik gibi bir ayrımımız olamaz. Çünkü hepimiz aynı toprağın üzerinde, hepimiz aynı duyguyla, aynı inançla, aynı peygambere, aynı ehli beyte saygı ve muhabbet duyan inanan insanlarız." diye konuştu.

Bu topraklarda birlikte acılar çekildiğini, fitnecilerin, fitne çıkaranların, tezgah kuranların, tuzak kuranların acılarının çekildiğini ancak Allah'ın her seferinde tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdiğini ifade eden Ünal, onların yok olduğunu ama bu milletin birliğinin ve beraberliğinin daim olduğunu belirtti.

Ünal, "Allah'ın izniyle bu topraklarda birliğimiz ve beraberliğimiz inşallah kıyamete kadar daim olacaktır." ifadesini kullandı.

"KİMSE ALEVİ'SİNE, SÜNNİ'SİNE, KÜRT'ÜNE, TÜRK'ÜNE FİTNE SOKAMAZ"

Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda büyük bir hassasiyeti bulunduğunu, her seferinde de bu yüksek hassasiyetini ifade ettiğini, 24 Haziran'dan sonra özellikle cemevleriyle ilgili atılması gereken adımların hızla atılacağını vurguladı.

Siyasetin görevinin asla nefret ve düşmanlık üretmek olamayacağını dile getiren Ünal, farklı düşüncelerde olunabilineceğini, zaten siyasetin farklı görüşler bulunduğu zaman güzel olduğunu söyledi.

Mahir Ünal, şunları kaydetti:

"Biz tek milletiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle biz tek milletiz. Bizim tek bir bayrağımız var. Bizim tek bir vatanımız var. Bizim tek bir devletimiz var. Biz vatanımız, bayrağımız, milletimiz, devletimiz söz konusu olduğunda 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle Allah'ın izniyle tek yürek oluruz. Bunu bütün dünyaya gösterdik. Türkiye artık sıkıntılı günlerini aşmıştır. Kimse Alevi'sine, Sünni'sine, Kürt'üne, Türk'üne fitne sokamaz. Neden? Çünkü artık hepimiz gözümüzü açtık. Hepimiz kimin ne yapmak istediğini görüyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra birliğimiz ve beraberliğimiz zarar görmez. Beraberce çok acılar ve sıkıntılar çektik ama artık onların hepsini geride bıraktık."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMAHİR ÜNAL