UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LİSE ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI! MÜLTECİLERİN DRAMI BU KİTAPTA!

Lise öğrencisi Melisa Akgül daha önce Suriyeli çocukların hikayesini anlatan fotoğraf sergisi açmıştı. Şimdi de bu fotoğrafları kitaba dönüştürdü.

LİSE ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI! MÜLTECİLERİN DRAMI BU KİTAPTA!

17 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Melisa Akgül, Suriyeli mülteci çocukların dramına dikkat çekmek için başladığı projesini “Benim Gözümden” kitabı ile sürdürüyor.

Akgül, bugün D&R Kanyon mağazasında kitabını imzaladı.

Kitabın tüm satış geliri Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanacak.

Melisa Akgül, henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi. Fotoğraf dersinde öğrendiği fotoğraf sanatını, mülteci çocukların dramına dikkat çekmek için kullandı.

İstanbul’da ve Hatay’daki mülteci kamplarında çektiği ve mülteci çocuklarla birlikte çektiği fotoğraflar ile geçtiğimiz yıllarda iki sergi açan Akgül, fotoğraflarını “Benim Gözümden” kitabında derledi.

D&R sponsorluğunda yayınlanan kitap, bu ay başında raflarda yerini aldı. Akgül, kitaplarını ilk kez bugün Kanyon’daki D&R mağazasında düzenlenen imza gününde imzaladı.

Kitabın tüm geliri TEV’e bağışlanacak.

Tutkulu ve genç fotoğrafçı Melisa Akgül kitabının hikayesini şöyle anlatıyor:

“Lisede aldığım fotoğraf derslerinin ardından, 2016 yılının başlarında İstanbul’a göç eden Suriyeli mültecilerin fotoğraflarını çekmeye karar verdim. Yaşımın küçük olması onlarla iletişim kurmamda bir avantaj oldu. Daha sonra Hatay’da Yayladağ’a giderek oradaki mültecilerin hayatlarını yakından gördüm. Çektiğim fotoğraflardan oluşan “Yolculuk” isimli ilk sergimi 2016 yazında açtım. Fotoğrafların satışından sağlanan geliri TEV’e bağışladık. Sonraki yıl, kameramı mülteci çocuklara verdim ve onların bakış açılarıyla dünyayı göstermeye çalıştım. Bu da ikinci sergim “Yansıma”yı 2017 yılında ortaya çıkardı ve oradan elde edilen geliri de UNICEF’e bağışladık.”

Fotoğrafları kitaba dönüştürme fikrinin bu projenin amacı ile bağlantılı olduğunu söyleyen Akgül sözlerine şöyle devam etti:

“Fotoğraf çok güçlü bir sanat. Fotoğraf sayesinde evrensel bir dilde iletişim kurulacağına inanıyorum. Çektiğim fotoğraflarla, açtığım sergilerle fotoğraflarımın savaşın etkilerine dikkat çekmesini; evlerinden yurtlarından edilenlerin hayatlarına ışık tutmasını amaçladım. Tüm fotoğraflarımı “Benim Gözümden” kitabımda derledim. Kitabın tüm geliri TEV’e aktarılacak. Umarım, kitabım mülteci sorununa dikkat çekmek için bir vesile olur, bu konuda toplumdaki hassasiyeti artırır.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13