UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OYA DOĞAN YAZDI: “20 DİZİ ARA VERİYOR, 3 DİZİ VEDA EDİYOR!..”

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

OYA DOĞAN YAZDI: “20 DİZİ ARA VERİYOR, 3 DİZİ VEDA EDİYOR!..”

OYA DOĞAN-VATAN

20 DİZİ ARA VERİYOR 3 DİZİ VEDA EDİYOR

Yılın ekran açısından en zor geçecek 10 gününden herkese “merhaba.” Bu 10 gün tüm dizilerin sezon finaliyle ve finaliyle karşı karşıyayız. Yani yılın en güzel ikinci bölümleri... İlk bölümünden beri izlediğiniz ya da birkaç bölüm bakıp bıraktığınız dizilerin sezon finalleri sizi tekrar ekrana bağlayabilir. Çünkü her dizi kafamızda büyük bir soru ve merak duygusuyla bizi yaz tatiline çıkaracak. Haftaya yani 11 Haziran Pazartesi akşamı Çukur ve Söz sezon finaline gidiyor. İki dizide de olaylar gitgide tırmandı ama sezon finalleri tek kelimeyle nefes kesecek. Yasak Elma bu akşam sezon finali yapıyor. Ender yine Yıldız’ın başına işler açıyor. Kadın yarın akşam sezon finaline gidiyor. En merak ettiğim sezon finallerinden biri. Sarp Doruk’u gördüğünde bakalım neler yapacak? Yarın Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz sezon finali yapıyor. Son bölümde olaylar feci hızlanmıştı, sezon finaliyse hepimizi şoke edecek gibi görünüyor. Yarın Ufak Tefek Cinayetler sezon finaline gidiyor. “Katil kim?” ve “Kim öldü?” sorularından birinin cevap bulacağı sezon finalini de merakla bekliyorum. Tüm oklar Burcu ve Merve’nin öldüğünü gösterse de; bence ölen Edip olacak.

Vatanım Sensin final

Çarşamba akşamı Diriliş Ertuğrul sezon finali yapıyor. Heyecan dorukta, şimdilik yeni sezonda oyuncu değişikliği yaşanmayacak gibi görünüyor. Sen Anlat Karadeniz sezon finalini bir hafta erteliyor ve haftaya yani Arefe günü sezon finaline gidiyor. Bu sezonun en sürpriz yapan dizisiydi Sen Anlat Karadeniz. Tartışmasız sezon finali de hepimizi şaşırtacaktır. Perşembe cümbüş var. Yine bana uykusuzluk, bana yine hasret var! Geçen hafta zirveye oturan Avlu bu hafta sezon finaline gidiyor. Hapishanede Kudret ve Azra’cıların savaşında mutlaka büyük bir kayıp verilecektir. Sezon finali yine nefes nefese geçecek. Bizim Hikaye’de bu perşembe sezon finaline giden diziler arasında... Elibollar Ailesi’nde olaylar yine durulmayacak. Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi de bu perşembe sezon finali yapıyor. Gelelim Vatanım Sensin’e... İki sezondur devam eden dizi perşembe akşamı final bölümüyle karşımızda olacak. Ekranda Halit Ergenç’i özleyeceğiz. Malum; o bir dizi yaptıktan sonra en az iki sezon ara verir. İkinci sezonunda ciddi reyting kaybetse de bu sezon finalini en çok merak ettiğim dizi Vatanım Sensin. Eminim gözyaşları içinde izleyeceğim.

Cennetin Gözyaşları final

Cuma Arka Sokaklar sezon finaline yine kafamızda “Kim Öldü?” sorusunu bırakarak girecektir. İstanbullu Gelin sezon finaliyle bizi yine mahvedecektir. Annesi ölen Adem’in düşmanlığı yeni sezonun da en büyük çatışması olacaktır. Payitaht Abdülhamit de sezon finaline giden diziler arasında... Aşk ve Mavi final mi yapacak tartışmalarına yeni fragman cevap verdi. Dizi sezon finaline gidiyor ve gelecek sezon devam edecek. Yeni Gelin cumartesi akşamı eğlenceli bir sezon finaline imza atacak. Fazilet Hanım ve Kızları bir süredir senaryosuyla eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Dizi cumartesi akşamı final bölümüyle ekrana gelecek ve bu tartışma sona erecek. Kalk Gidelim cumartesi akşamı sezon finali yapacak. Ancak dizi kısa bir aranın ardından yazın tekrar ekrana dönecek. Savaşçı oldukça iddialı bir bölümle sezon finaline gidiyor. Dizi üçüncü sezonuyla eylülde ekranda olacak. Jet Sosyete de 10 Haziran’da sezon finaline gidiyor. Gülse Birsel’in paylaşımlarından gördük ki, oldukça komik bir bölüm geliyor. Çocuklar Duymasın’da yazın kısa ara verecek diziler arasında. Pazar akşamı sezon finaline giden dizi kısa bir süre sonra ekrana dönecek. Cennetin Gözyaşları ise 10 Haziran Pazar akşamı final yapacak.

En zor 10 gün

Ezcümle; yazının başında da söylediğim gibi; yılın ekran açısından en zor geçecek 10 gününden herkese “merhaba.” Bu 10 günde 20 dizi sezon finali, 3 dizi final yapacak. Ara veren herkese iyi tatiller, veda edenleri de kısa bir tatilden sonra güzel projelerde görme dileğiyle!


ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

MESAM MI YOKSA KOLTUK MU ÖNEMLİ?

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) olaylı son genel kurulunda yönetime şu isimler seçildi:

Abdullah Cahit Berkay, Arif Sağ, Ali Haydar Timisi, Elif Nun İçelli, Metin Karataş, Ali Rıza Binboğa, Celal Ulusu, Ali Yavuz, Ali Rıza Erdoğan, Ahmet Can Akyol ve Faruk Demir.

MESAM’da seçim bitti, ama kavga bitmedi.

Kültür Bakanlığı tarafından atanan Kayyum Heyeti, Genel Kurulu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Kimin haklı, kimin haksız olduğu artık Türk yargısının vereceği bir karar.

Ancak işin bir diğer ilginç yanı da şu:

Binlerce üyesi olan MESAM’a Yönetim Kurulu’na seçilen 11 kişiden 3’ü meslek örgütünün eski başkanları…

Kayyum’un ihraç ettiği, Genel Kurul’da üyelerin affedip, yönetime seçtiği Arif Sağ… Arkadaşları, Arif Sağ’ın bu işi onur meselesi yaptığı için birkaç ay başkanlık yaptıktan sonra bırakacağını açıkladı.

MESAM’a uzun süre başkanlık yapan Ali Rıza Binboğa da yeniden yönetimde.

Arif Sağ başkan seçilince üyelikten ihraç ettiği MESAM’ın eski başkanlarından Faruk Demir de yönetime girdi.

MESAM Genel Kurulu’nu mahkemeye taşıyan muhaliflerin yapacağı hamleler bir yana, Arif Sağ’la Faruk Demir’in yönetimde huzur içinde çalışması mümkün mü?

Binlerce üye arasından dönüp dönüp aynı isimlerin MESAM yönetimine seçilmesi, iade-i itibar, onur meselesinden çok, koltuk aşkı değil de nedir Allah aşkına?

YOK BÖYLE “1” NUMARA!

Son günlerde sinemaya dair medyada çıkan en ilginç haber komedi filmi “3 Vakte Kadar”la ilgiliydi. Hasan Gumet, Köksal Baba, Meryem İrem Şahin, Ayberk Yeşilbursa, Doğan Konakoğlu, Elif Çapkın, Egemen Töreli, Recep Aktuğ, Tuncay Akça’nın yanı sıra şarkıcı Ferman Toprak’ın oynadığı “3 Vakte Kadar” hakkında çıkan haber şu:

“Komedi filmini ilk üç günde sadece bir kişi izledi.”

Haber üzerine Sabah’tan Mevlüt Tezel, “O bir kişi kim?” diye yazı kaleme aldı.

Haberin doğru olup olmadığını öğrenmek için Türkiye’de bu konudaki en sağlıklı kaynak olan boxofficeturkey.com’a baktım ki üç günde 477 kişi izlemiş filmi.

İşin bir diğer tuhaf yanı da yapımcı Natavan Alakbarova’dan gelen şu açıklama:

“Son günlerde sosyal medyada ve ulusal basında gündemin çok konuşulan filmi ‘3 Vakte Kadar’ı yoğun istek üzerine 15 Haziran’da ikinci kez vizyona sokacağız.” Şaka mısınız?

TÜRK TV TARİHİNE GEÇEN İLGİNÇ BİR VAK’A DAHA!

Eskiden de oluyordu böyle vakalar… İnsanlar, fark etse bile mecra bulamadıkları için teşhir edemiyordu bunları.

Ne zaman ki akıllı telefonlar çıktı, sosyal ağlar gelişti, işler değişti… Artık “Halk gazeteciliği” diye bir gerçek var hayatımızda. Yakaladığı en küçük bir hileyi, yanlışı veya çelişkiyi anında teşhir ediyor “halk gazeteciliği”…

İşte Uçankuş’un sosyal medyadan alıp manşete taşıdığı Ayla Hanım… 4 Mart’ta Seda Sayan’ın canlı yayınında başı açık, 30 Mayıs’ta Esra Erol’da siyah çarşaflı olarak ekranda… Bu yaman çelişkiyi birileri çıkıp izah etmesi gerekmez mi kamuoyuna?

GÜNÜN SÖZÜ

Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu biliyorsun. (Cemal Süreyya)

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

DÜNYA KUPASI’NI NASIL VERECEK?

TRT 1’de Dünya Kupası, 14 Haziran’da Rusya-Suudi Arabistan maçıyla ekrandaki yerini alacak. Şöyle bir baktım da, ilk olarak 48 yıl önce izlemişim. Yıl 1970, Brezilya-İtalya maçı... Gazeteci abimiz Tancan Baltalı’nın evinin girişi, ayakkabı yığılıydı. Bir tek onda televizyon var ve Bulgaristan üzerinden çekmeye çalışıyor.

Görüntü bazen karlı, bazen net...

Etiler Basın Sitesi’nde daireler, kendi içinde iki katlı... Salon, tıka basa dolu, üst kata çıkan merdiven de öyle... Rahmetli babam Doğan Koloğlu aklıma geldi. 1966’da İngiltere, Dünya Kupası’yla tanışacaktı. 1982 yılındaki Dünya Kupası’nda futbolun değiştiğini anlamıştı.

Türk futboluna armağanı olan ‘hücum futbolu’ tezini, bu Dünya Kupası’ndaki gelişmeler sonrası, yazılarıyla dile getirmişti. Roma Olimpiyatı’yla da serüven başlamıştı. Güzel, renkli ve biraz da, demir parmaklıklı bir hayatı oldu. Nur içinde yatsın...

Nereden, nereye getirdi beni bu Dünya Kupası... TRT’de bu yıl neler olacak?

56 maç canlı yayınlanacak

TRT Spor, 64 maçı da yayınlayacak. Peki nasıl? 54 maç, TRT 1’de olacak. 10’u TRT Spor’da yer alacak. TRT’nin bir de 4K yayın sunan kanalı var. Orada da 56’sı canlı, dördü banttan ekrana gelecek.

60’ı, yerinden anlatılacak

Rusya’da mesafeler uzun. Yetişmek bazen imkansız oluyor. Bu nedenle, bazı maçlar seslendirme odasından anlatılacak. Buna göre 60 maç yerinden, dördü bu sistemle izleyicilere ulaştırılacak.

Üç ayrı kamerayla izleme

TRT, web-mobil üzerinden Türkiye’de ilk defa izleyicilere interaktif servis verecek. Peki ne gibi olanaklar var bu sistemde? Biri örümcek kamera olmak üzere, üç ayrı açıdan maç izleme olanağıyla, anlık istatistikler görülecek ve önemli pozisyonlar, 24 kamerada farklı şekilde izlenecek. Yani bir maçın çok ötesinde bir durum bu...

32 kişilik ekip...

TRT, sekiz spiker olmak üzere, 32 kişilik ekiple Rusya’ya gidiyor. Mustafa Sapmaz, Tarık Üstün, Cenk Ergün ve Mustafa Doğan yorumlarla izleyiciyle buluşacak.

Kanal, Dünya Kupası’nı Ultra HD ile iPlayer üzerinden yayınlayacak. BBC iplayer, BBC’nin internet radyo ve televizyon portalı... BBC maçları ayrıca, ‘sanal gerçeklik’ ortamında da verecek bir hizmette bulunuyor.

 


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÖŞE YAZARLARI