UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HÜKÜMETTEN FLAŞ DOLAR AÇIKLAMASI!..

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Dolar şuanda kontrol altında" dedi.

HÜKÜMETTEN FLAŞ DOLAR AÇIKLAMASI!..

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Dolar şuanda kontrol altında. TL'de kayıplar oldu. Değer kaybının dış boyutunda 3 temel trend var" dedi.

Para politikası ile ilgili endişelerin büyük ölçüde giderildiğini belirten Şimşek, Londra'da yatırımcılarla yapılan toplantıların ardından kaynak akışının da başladığını söyledi.

Şimşek'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Dolar şuanda kontrol altında. TL'de kayıplar oldu. Bunun bir iç, bir de dış boyutu var. Değer kaybının dış boyutunda 3 temel trend var. ABD doları yılbaşından bu yana tüm para birimlerine karşı değer kazandı. İkincisi, küresel olarak faizlerin arttığı bir dönemdeyiz. Üçüncü faktör ise petrol ithal eden ülkelerle ilgili. Petrolün bir anda 80 dolara çıkması TL'nin değer kaybına neden oldu.”

“Para politikasından güçlü bir adım attık, iletişim tarafını güçlendirdik. Londra'da çok faydalı görüşmeler yaptık. Bunun arkasından Ficth 25 Türk bankası ile ilgili açıklama yaptı, daha sonra Moody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı. Ben komple teorilerine sığınmıyorum. Ama her şey ortada.”

ENFLASYON DÜŞÜYOR TURİZM ŞAHLANMIŞ DURUMDA

“Türkiye'ye karşı endişeniz cari açık ve enflasyon ise bu yavaş yavaş düzeliyor. Dışarıdan büyük bir talep var. Enflasyon düşüyor, turizm şahlanmış durumda. İç talepte daha makul bir seviyede gidecek. Bu cari açık ve enflasyon yaratmıyor. Bu ekonomide her şeyin rayına oturacağını görüyoruz. Para politikasında sadeleşme sağlandı. Maliye politikasına yönelik endişeler yersiz. Bizim geçmişimiz belli. Biz mali disiplini yine devam ettireceğiz. Yapısal reform ayağında ise uzun bir süredir zaten yapıyoruz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmehmet şimşek