UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRABZONLU’LARIN GÖNLÜNÜ FEHTEDEN DAVULCU KONUŞTU

Sahurda şarkı söyleyerek ilgi odağı olan davulcu açıklamalarda bulundu.

TRABZONLU’LARIN GÖNLÜNÜ FEHTEDEN DAVULCU KONUŞTU

Trabzon’da ramazan ayında mahallede çaldığı davul eşliğinde ünlü sanatçı Yıldız Tilbe’nin şarkılarını seslendiren Mustafa Sönmez’in görüntüleri paylaşıldığı sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Mahalle sakinleri de  sahur vaktinin gelmesini merakla bekliyor.

Evlerinin balkonuna çıkıp dinledikleri Sönmez’e alkışlayarak destek oluyor.

Kentte, ramazan ayında davulla sahura kaldırma geleneğini yaşatılırken, sokak arasında davul çalıp sanatçı Yıldız Tilbe’ ye ait şarkıları seslendiren genç, mahalle sakinlerinin dikkati çekti.

Söylediği şarkıları ilgiyle dinleyen mahalle sakinleri ardından cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı gencin davul eşliğindeki sokak resitalini sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, kısa sürede binlerce takipçi tarafından izlendi, beğeni topladı.

MAHALLE HAYRAN KALDI

Sosyal medyada beğeni kazanan Mustafa Sönmez (20) beraberindeki arkadaşı Cengiz Kandemir (22) ile vatandaşları sahura uyandırdığı Yeşiltepe Mahallesi’nde davul çalıp, şarkı söylerken gazeteciler tarafından görüntülendi.

BALKONLARDAN ALKIŞLANIYORLAR

Mustafa Sönmez, vatandaşların sahur vakti kendilerini alkışladığını belirterek “Ramazan’da sahura milleti kaldırmak çok güzel. Mahalle halkı çok memnun. Onların memnuniyetini görmek beni çok gururlandırıyor. Davulcu arkadaşımla beraber sahurda çıktığımız zaman bir bakıyoruz ki, herkes zaten uyanmış, balkonlarda ellerinde telefon bizi bekliyorlar. Davulla şarkılarımı söylüyorum. İnsanlar sahur vakti bizi alkışlıyorlar. Bu çok güzel bir duygu” dedi.

BAŞKA MAHALLEDEN TEKLİF VAR

Sönmez’in arkadaşı Cengiz Kandemir ise ramazan davulculuğu yaptığını ama bu yıl bahşişlerinin daha da arttığını söyledi.

Kandemir, “Uzun süredir ramazan davulculuğu yapıyoruz. Bu sene Mustafa kardeşimizin sesi güzel olduğu için onu davula davet ettik. Önceden mani okuyorduk. İnsanlar bizi bu kadar güzel karşılamıyorlardı. Şimdi mahallede herkes sahur vakti bizi bekliyor. Başka mahallelerde bizi isteyenler oluyor. Önceden davula vurduğumuzda lambalar yanardı, şimdi insanlar balkonlarda bizim gelmemizi bekliyor. Bahşişlerimiz geçen seneye oranla çok daha iyi” diye konuştu.

İSTEK PARÇA ALINIYOR

Mahallede daha önce ramazan davulu çalan Cihat Öztürk de, görevini bu yıl gençlere devrettiklerini dile getirdi.

Öztürk, “Eskiden biz yapıyorduk, şimdi daha gençlere devrettik. Yaklaşık 10 yıldır mahallenin gençleri olarak ramazan davulculuğunu yapıyoruz. Önceden herkes Osmanlı nidaları isterdi bizden ama şimdi Mustafa kardeşimiz sayesinde istek parça alınıyor. Apartmanda arkadaşlarımızı bahşiş almaya gönderdiğimizde videolarla karşılaşıyoruz. Mahallelinin çok hoşuna gidiyor. Bahşişler çok güzel oluyor. Askere gidecek olan arkadaşlarımıza daha çok yardım edebiliyoruz ifadesinde bulundu.

“SAHURU DÖRT GÖZLE BEKLER OLDUK”

Mahalle sakinlerinden Ceren Usta ise, Mustafa Sönmez’i dinlemek için sahur vaktinin gelmesini merakla beklediklerini kaydederek şöyle konuştu:

“Sahur vaktini dört gözle bekler olduk. Mustafa mahalleye geldiği zaman mahallede bir şenlik oluyor. Arkadaşlarımın çoğu bize sahur yapmaya geliyorlar. Sahur sofralarımız iftar sofralarımızdan çok daha kalabalık olmaya başladı. Sesini çok beğeniyoruz. Ramazanı şenlendirdi”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrabzon  davulcu  yıldız tilbe  mustafa sönmez