UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNA KOLOĞLU YAZDI: “ÇUKUR DİZİSİ YAYINLANACAK MI?”

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SİNA KOLOĞLU YAZDI: “ÇUKUR DİZİSİ YAYINLANACAK MI?”

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

DEMİREL’DEN İNCE’YE MUHALEFETİN DERDİ!

Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin şikayet ettiği konulardan biri televizyonların kendisine yeterince yer vermemesi. İnce’nin en kızdığı da TRT.

İnce’nin hangi mitingde ne kadar konuştuğunu, TRT’nin ona ne kadar yer verdiğine dair verileri inceledim. 

4  24 Mayıs arasında TRT’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce’ye ayırdığı süreler şöyle:

Erdoğan: 6 saat 2 dakika

İnce: 4 saat 42 dakika.

19 günde TRT’nin İnce için attığı tweet sayısı 54, internet sitesinde yaptığı haber sayısı 46.

Kendimi bildim bileli, muhalefet, “İktidara çalışıyor, sesimizi duyurmuyorlar” diye eleştirir TRT’yi… 

Rahmetli Süleyman Demirel, muhalefetteyken TRT’ye “İktidarın borazanı” der, o iktidar olunca bu kez muhalefete düşenler dert yanardı.

Aradan onca yıl geçti, siyasetçileri geniş kitlelerle buluşturan yeni mecralar doğdu, İnce de Demirel gibi…

TV’nin seçmenin oy tercihinde çok da etkisi yok oysa…

Televizyonların seçmen üzerinde öyle büyük etkisi olsa, tartışmalara bile çağrılmayan Recep Tayyip Erdoğan değil, ekranı en çok kullanan Bedrettin Dalan, Zülfü Livaneli, Zekeriya Temizel veya İlhan Kesici, başkan olurdu İstanbul’a… Ama öyle olmadı. TV’lerin değil, seçmenin dediği oldu. Üstelik o zaman sosyal medya yoktu, şimdi var. O yüzden yeni söylemler, yeni taktikler lazım. 

YILDIZLARIN GÖZYAŞLARI

Üç yıldır UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının oynandığı ülkeler, şehirler ve finalistler değişiyor, ama sonuç değişmiyor. Şampiyon hep Real Madrid… 

2016’da Pepsi’nin davetlisi olarak 2016’da ilk gittiğim Şampiyonlar Ligi final maçı Milano’daydı. Real Madrid, Atletico Madrid’i yenip, şampiyon oldu. Geçen yılki final Cardiff’teydi. Real Madrid bu kez Juventus’la oynadı ve kazandı.

Bu yılki UEFA Şampiyonlar Ligi’nin final maçı Ukrayna’nın başkenti Kiev’deydi. Real Madrid’in karşısında Liverpool vardı. İspanyollar, İngilizleri yenip peş peşe üçüncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi Kupasını müzelerine götürdü.

Şampiyonlar Ligi’nin final maçı seneye Madrid’de, 2020’de ise İstanbul’da yapılacak. Real Madrid, seneye de finalist olup Madrid’e gelmişken evinde şampiyon olursa hiç şaşırmam..

İkinci kez geldiğim Kiev’de şaşırdıklarım oldu ama…

Ne Ronaldo, ne Messi, Kiev’e maç için gelen futbol taraftarlarının tek gözdesi vardı; Liverpool’un genç yıldızı Mohammed Salah.

Kiev sokaklarında sevdikleri takımların formalarıyla dolaşanların sırtında en çok onun ismi vardı. Futbolcuların isimleri anons edilirken en çok alkışı o aldı. Sakatlanıp, gözyaşı içinde sahayı terk ederken onu ayakta alkışlayan seyirciler arasında da ağlayanlar vardı.

Sakatlanan Daniel Carvajal de oyundan çıkarken ağladı. Kötü performansıyla kupayı adeta Real Madrid’e ikram eden Liverpool’un kalecisi Loris Karius da maçtan sonra uzun süre gözyaşı döktü.

GÜNÜN SÖZÜ

Ruhunuzu iyileştirmek için çocuklarla vakit geçirin. (Dostoyevski)

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

‘Çukur’ dizisi yayınlanacak mı?

RTÜK’ün, Show TV’de 2011 yılında yayınlanan ‘Türk Malı’ dizisiyle ilgili verdiği durdurma cezasını, ‘Çukur’un sezon finalinin yayınlanacağı gün uygulayacağını açıkladığını, Habertürk’ten Sevilay Yılman yazdı.

“O tarihlerde alınan bu karara karşı, Show TV mahkemeye müracaat etmiş ve yürütmeyi durdurma kararı almış. Dava önce Show TV’nin lehine sonuçlanmış, daha sonra ise Danıştay tarafından karar bozulmuş ve dava reddedilmiş. Ancak söz konusu davanın daha karar düzeltme aşaması sürerken, RTÜK nasıl bir yerden ateş aldıysa, alelacele haftaya, tam da finalinin olacağı günde neden ‘Çukur’un yayın saatinde uygulamaya karar vermiş?” diye de soruyor Yılman...

 

 

 

Ben de “Nedir bu durum?” diye RTÜK’e sordum. Tüm hukuki aşamaları doğruladılar. “Karar düzeltme aşamasında devam ediyor. Henüz dosya açık” dediler. Ben de, “Bu durumda ne oluyor, ceza uygulanabilir mi?” diye sordum. Yanıt, “Yürütmeyi durdurmazlarsa, uygulanır” oldu. “Yani cezanın uygulanıp uygulanmaması buna mı bağlı? Yoksa, ‘Çukur’un sezon finali yayınlanabilir mi bu durumda” diye yineledim. “Tabii ki” dediler. Yani şu anda net bir durum yok. Malum, 11 Haziran’da ‘Çukur’un sezon finali, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Tüm hazırlıklar tamam...

Buradan hareketle, finalin yayınlanmasında bir sorun olmayacağı kanaatindeyim.

TÜRKİYE, DOKUZ ÖNEMLİ PAZARDAN BİRİ

2014 yılında Pricewater House Coopers, ‘Global Entertainment and Media Outlook’ raporu hazırlamış (2017-2021). İnternet, televizyon, kitap, gazete, radyo ve sinema gibi başlıkların dört yıl sonrasının öngörüleri yer alıyor... Dünyanın en prestijli yönetim danışmanlığı markası. 1981’den bu yana Türkiye’de de hizmet veriyor. Raporda, ‘eğlence endüstrisi ve iletişim araçlarında dokuz pazarın artış göstereceği’ yazılmış. Çin, Brezilya, Rusya, Hindistan, Meksika, Güney Afrika, Arjantin ve Türkiye’nin, dizi ve sinema sektörleri pek bir hareketli... Bu listenin içinde olmak, çok uluslu eğlence endüstrisi nezdinde Türkiye’yi (mesela Netflix) ‘stratejik öneme sahip ülke’ konumuna sokuyor. Raporda, bu dokuz pazarın, dünyadaki toplam eğlence ve medya gelirinin 2018 yılında yüzde 21.7’sini elinde tutacağı da yer almış. 2009‘da bu oranın, yüzde 12.4 olduğu belirtilmiş. (Kaynak: Rapid TV News)

 

OYA DOĞAN-VATAN

ÇOK HEYECANLI BÖLÜMLER GELİYOR

Her dizinin en güzel tarafı ilk bölümüdür. Hikayenin nasıl başladığını ve koca bir sezon bize ne anlatacağını vaat eder. Fakat en keyifli bölümü şaşırtıcı sezon finalidir. Sen bütün sezon izlersin, bazılarına kızarsın, senaryoya, oyuncuya küfrettiğin anlar olur. Ama sezon finalinde aslında izlediğin her şeyin bir oyun olduğuyla yüzleşirsin. İyiler kötü olur, kötüler iyi…

İşte bu şaşırtmaca oyununu ben çok seviyorum. O nedenle siz siz olun bu haftalarda “Artık dizi izlemekten sıkıldım” demekten vazgeçin. Çünkü düğümlerin çözüme kavuşacağı bölümleri izleyeceğiz. O kadar emek verdik, bakalım olaylar nereye bağlanacak? Ama bir dizi var ki finalini ciddi anlamda merak ediyorum. Şaşıracağım için değil, şu anda o günleri hatırlamaya ihtiyacımız olduğu için... Vatanım Sensin’den bahsediyorum. Bu sezon reytingleri düşse de, senaryo artık kendini tekrar etse de finalde düşman bu topraklardan temizlenecek ve Türkiye Cumhuriyeti kurulacak. Ben de finali heyecanla izleyeceğim.

Huzurlu uyu Arda!

Aşkın Bedeli dizisinin setinde program çektiğimde tanışmıştık Arda Öziri’yle... Mesleğini yapmak isteyen, güler yüzlü ve eğlenceli biriydi. Aslında ben onu müzisyen tarafıyla da biliyordum. Artık eskisi gibi müzik yapmadığını anlatmıştı. Diziden sonra uzun bir ara verdi, daha sonra karşımıza Diriliş Ertuğrul dizisinde Göktuğ Bey karakteri olarak çıktı. Göktuğ karakteri diziden ölerek ayrılınca Arda’dan haber alamaz olduk. Dün sabah haber sitelerinde resmini gördüm. Acaba hangi diziye girdi diye tıkladığımda acı haberle karşılaştım. Arda Öziri, maalesef geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. İnanılmaz üzgünüm. Huzurlu uyu Arda, mekanın cennet olsun.

Komediler olsa...

Bu yaz ekranda daha çok komedi ve romantik komedi dizileri izleyeceğiz. Sadece Fox TV’de 4N1K gençlik dizisi boşluğunu dolduracak. Kış ekranında komediye hasret kalan izleyiciler bu yaz bu özlemi giderecekler. Keşke sezonda da hepimizin keyifle izlediği, hem Tüm Kişiler’i hem de AB’yi alabilen birkaç komedi dizimiz olsa! 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköşe yazarları