UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİKAPI MİTİNG ALANINA MİLYONLAR AKIN ETTİ!

İsrail’in Gazze şeridinde Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek amacıyla düzenlenen ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitinginde hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da alana geldi.

YENİKAPI MİTİNG ALANINA MİLYONLAR AKIN ETTİ!

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de düzenlenen protesto gösterilerinde 62 Filistinli şehit edilmiş binlerce kişi yaralanmıştı.

İsrail’in Gazze şeridinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için Yenikapı Miting Alanında “Zulme Lanet, Kudüs’e destek” mitingi düzenlendi.

Günler öncesinde başlayan miting hazırlıkları sabah saatlerinde tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleneceği dev platform çıkıp halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahnede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı.

Miting konuşmalarından önce sahnede Kuran-ı Kerim okundu.

Kürsüye konuşma yapmak için ilk olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici çıktı.

Destici’nin ardından kürsüye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek Mitingi"nde halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Yenikapı'da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemize gelen aramızda bulunan misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Kudüs davası hepimizin davasıdır diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye BBP Genel Başkanı Destici'yi özellikle selamlıyorum.

İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALMIŞTIR

Kardeşlerim biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs bir kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemize güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır.

Osmanlı Devleti, 4 asır boyunca Kudüs'ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı. O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. BM'nin 1947'deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin'in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967'de Kudüs'ün işgaline sessiz kalan BM, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyrederek buna ortak olmuştur. Ne için dünya 5'ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz?

Amerika'nın attığı attığı adıma etkili bir tavır koymayan BM, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe daha vurdu. Amerikanın aldığı son kararla Kudüs'ün mahremine bir kez daha el uzatıldı. İsrail 1947'den beri dilediğini yapıyor. Bugünde aynı pervasızlıklıa yoluna devam ediyor.

BİZİM İÇİN ÇANAKKALE NEYSE, KUDÜS'TE ODUR

Hz. Ömer, Kudüs'ü neredeyse kimsenin burnunu bile kanatmadan fethetmişti. Asırlar sonra, Kudüs'e yürümek için yüzlerce insanı toplayan Haçlılar, 600 bin kişi olarak girdikleri Anadolu'dan tüm vahşetlerine rağmen 100 bin kişi olarak çıktılar.

Biz Müslümanlar kınamakta başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bizim için Çanakkale neyse, Kudüs'te odur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyenikapı