UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAĞMUR ATACAN'A "SİLAHLI SALDIRI" DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!..

Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan’a 4 yıl önce “Pınar benim ruh eşim” diyerek silahlı saldırıda bulunan Galip Topsız, yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme Galip Topsız’ı, “öldürmeye teşebbüs” suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

YAĞMUR ATACAN'A "SİLAHLI SALDIRI" DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!..

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz şüpheli Galip Topsız ile müşteki Yağmur Atacan katılmadı. Yağmur Atacan’ın avukatı Yüksel Yangel, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Galip Topsız'ın cezalandırılmasını istedi.

Galip Topsız’ın avukatı Demet Türk ise, 'Müvekkilimizin cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun doğru olmadığı kanaatindeyiz. Müvekkilim şu anda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmektedir. Dolayısıyla ceza ehliyetine ilişkin rapor alınmasını talep ediyoruz. Eğer bu talebimiz uygun görülmezse müvekkilim olay günü bir kez ateş etmiştir. Tabancasında kurşun olmasına rağmen eylemine devam etmemiştir. Her ne kadar bir kısım tanıklar tabancanın tutukluk yaptığını belirtmekteyseler de dosyada bunun aksini gösteren deliler de bulunmaktadır. Dolayısıyla eyleminin adam öldürmeye teşebbüs şeklinde nitelendirilmemesini, kasten yaralamaya teşebbüs veya gönüllü vazgeçme olarak yorumlanmasını, buna göre değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz' dedi.

Davayı yeniden karara bağlayan mahkeme heyeti, Galip Topsız’ı 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Galip Topsız’ın müspet davranışlarını lehe indirim nedeni cezasını 7,5 hapse indirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAĞMUR ATACAN  PINAR ALTUĞ