UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"HÜLYA AVŞAR KANAL DEĞİŞTİRİYOR! AVŞAR'IN YENİ ADRESİ NERESİ?"

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

"HÜLYA AVŞAR KANAL DEĞİŞTİRİYOR! AVŞAR'IN YENİ ADRESİ NERESİ?"

MESUT YAR-POSTA

Aleyna jüride mi kalacak?

Önceki akşam “Survivor”da (TV8) adaların birleşmediği ama adı “birleşme partisi” olan bir sahil eğlencesi yaşadık...

Açıkçası Aleyna Tilki’nin jüri üyesi olduğu ses yarışmasını alıp “O Ses Türkiye” ekranına taşısan Murat Ceylan dışındaki yarışmacılar ilk turda elenmişti...

Partinin önceki yıllara göre bir hayli zayıf kaldığı gerçeğini bir kenara bırakırsak geceden aklımda tek soru kaldı; “Önümüzdeki yıl ‘O Ses Türkiye’nin jüri koltuğunda Aleyna Tilki mi oturacak?”..

Benim sorum ortaya. Ama hepimiz Acun Ilıcalı’nın bu tür alıştırmalarla ekranına angaje ettiği çok sayıda isim olduğunu biliyoruz, değil mi?

Girişi çok havalı ama...

HaberTürk’te yayınlanan “Sevilay Soruyor” konuklarıyla dikkat çeken bir program. Sevilay Yılman, uzun bir aradan sonra döndüğü ekranı hiç bırakmamış gibi, bu tamam... Ama programın başlangıcındaki “advertorial” tadı veren o uzun giriş içerikten ziyade ortam reklamı gibi.

Normal, belki maksat programın sponsorunu öne çıkarmaktır... Ama ne bileyim insanın kendi evinde mutfakta sudan başka bir içecek ya da yiyecek olmaz mı?

Girişte bir örnek daire havası var... Bir de konukların en az Sevilay kadar içeriğe hakim olması gerekiyor sanırım. Sevilay’ın sıklıkla “benim programı izlemediniz galiba” demesi bir parça özgüven eksikliği hissi veriyor...

Polis ve savcı nerede?

Okurumuz Tülin Ketenci not düşmüş; “‘Avlu’da da (Star TV) diğer dizilerde olduğu gibi şiddet dozu bir hayli yüksek. Kimse kimseyi ölse ele vermiyor! Bir de içeride cep telefonuyla rahat rahat konuşulup ölüm emri verilebiliyor... İnsan ‘bu kadar kolay mı’ diye düşünüyor?

Adam kadını küvette saç kurutma makinesinin kablosuyla boğdu, hem de çıplak elle. Makineyi de rahat rahat oraya bıraktı gitti! Peki ama parmak izi ne oldu? Dizilerde bu kadar kolay cinayet işlendiğine tanık olup hiç polis ya da savcı görmedikçe ve bu kötü insanlar yargılanmadıkça adalete olan güvenimiz inanın sarsılıyor!”...

İzlerken üzülüyorum

“Fazilet Hanım ve Kızları” (Star TV) dizisinde gözle görülür bir reyting kaybı var. Dizinin senaryoda kilitlenmesi akıl alır şey değil. Buna benzer hikayelerin (bir ‘Aşk-ı Memnu’ gibi) sezonlarca sürdüğünü hatırlıyorum... Daha birkaç hafta önce buraya “sezonlar boyunca devam eder” yazmıştım.

“Maşallah” dediğim kırkını çıkaramıyor resmen... Dizinin sezon sonunda son bulacağı konuşuluyor. Ve hakikaten kendi adıma üzülüyorum. Oyunculardaki “bitse de gitsek” duygusunun da artık açıktan açığa kendini belli etmesini de üzüntüme ekleyin!

Bir kulis!

Star’ın yeni yaz dizisi “Erkenci Kuş”un adından esinlenerek bir erken kulis haberi verelim mi?

Dedikodu ya da kehanet sevmem ama bizim sektörde bu tip meseleler genelde gerçeklere çıkar. İki sezondur Star TV’de program yapan Hülya Avşar yeni sezonda kanal değiştirecekmiş...

Avşar kızının yeni adresinin Kanal D olduğu söyleniyor. İki taraftan da bu yönde bir ayak sesi yok. Ama dediğim gibi bir şey birden fazla ortamda konuşuluyorsa ihtimali gözden geçirmek lazım. Ben de öyle yapıyorum...

Kalsaydı iyi olurdu

Duyduğum kadarıyla TRT, 24 Mayıs itibarıyla reyting ölçümlerinden çekiliyor. Artık hangi iş ne kadar izleniyor pek bilemeyeceğiz...

300 milyonluk reklam gelirinin neye göre dağıtılacağı da muamma olarak kalacak. Kimi meseleye “kamu kanalı özel kanallarla rekabet etmemeli” penceresinden bakıyor...

Ben tam tersine yayıncılığın artık ticari bir iş olduğunu düşünüyorum. İyi reyting ve iyi gelirle kendini kurtaran bir kanala neden itiraz edeyim ki?


ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

ANNELER GÜNÜ’NÜN EN İLGİNÇ PAYLAŞIMI

Bu yılki Anneler Günü’nde bende iz bırakan paylaşım, Ayşe Engin’inki oldu. Engin’in paylaştığı fotoğraf ve altına yazdıkları önemli…Çünkü dört kişinin olduğu fotoğraf karesinde önde oturanlar; Sinan Engin’in eski eşi Seda Sayan ile son eşi Ayşe Engin, onun arkasında Engin’in Sayan’la evliliğinden dünyaya gelen oğlu Oğulcan, şarkıcıya sarılansa Ayşe-Sinan Engin çiftinin kızı Elif…

Seda Sayan’ın anında repost yaptığı fotoğrafın altına şunları yazdı Ayşe Engin:

“Allah’ın nasip ettiği herkes anne olabilir. Önemli olan doğurmak değil, dünyaya getirdiğini en güzel, kendine göre en iyi şekilde büyütmek, ona mutlu olabileceği bir dünya sunmak.

Herkesin evladı özel, benimki en çok bana özel ve sen kızımın en kıymetlisisin, kanının, canının annesisin. Kızımın arkasında her zaman dağ gibi duran, onu kollayan, koruyan, seven ve sayan ağabeyi için sana çok teşekkür ederim.

İşte bu yüzden bazı zihniyetler anlamakta zorlansa da, ilişkimize değişik manalar yüklemeye çalışsalar da, biz birbirini çok seven iki kardeşin anneleriyiz ve sen benim için çok kıymetlisin, çok özelsin, her zaman da öyle kalacaksın. Anneler Günü’n kutlu olsun arkadaşım, dostum, karnımda değil ama gönlümde büyüttüğüm çocuğumun annesi…”

Seda’dan karşı jest gecikmedi. Ayşe-Sinan Engin çiftinin kızı Elif’in fotoğrafına kalp yerleştirip fotoğrafı paylaştı ve altına, “Prensesim, güzel yavrum” yazdı.

Çocuklarını çöpe atan, öldüren annelerin olduğu, birçok ünlünün küçük çıkarlar uğruna birbirini karaladığı bir dönemde, hasret kaldığımız böylesine medeni bir davranışı sergileyen Ayşe Engin, Seda Sayan ve çocuklarının anneleri arasındaki bu medeni diyaloğun mimarı Sinan Engin’e helal olsun.

‘BİRLEŞME PARTİSİ’NE DAMGA VURANLAR

10 Şubat 2018 tarihinden bu yana TV8’de yayınlanan ‘Survivor 2018’in en farklı ve renkli etkinliği ‘Birleşme Partisi’ oldu. Dominik’teki partiye Aleyna Tilki şarkılarıyla, İbrahim Büyükak esprileriyle renk kattı.

Aylardır aynı şortlar, tişörtler, dağınık saç ve makyajsız halleriyle izlediğimiz yarışmacılar, bu kez en şık ve en bakımlı halleriyle TV8 ekranındaydı.

Merve Aydın, Birsen Pekgöz, Sema Aydemir, Nagihan Karadere, Damla Can ve özellikle de Yağmur Banda’daki değişim inanılmazdı.

 

‘Survivor 2018’in şampiyonu olabilmek için şimdiye kadar parkurlarda hünerlerini sergileyen yarışmacılar, ‘Birleşme Partisi’nde tek tek sahneye çıkıp, şarkı söyledi. İbrahim Büyükak ve şarkı söyleyen her yarışmacıya “İyiydin” diyen Aleyna Tilki’den oluşan jüri, Merve Aydın’ı gecenin şampiyonu ilan etti.  

 

SİNA KOLOĞLU-MİLLİYET

SUUDİ ARABİSTAN’A FİLM ÇIKARTMASI

Malum, Suudi Arabistan’da ‘sinema açılımı’ gerçekleşti. Yeni bir piyasa oluştu, bu işe uyandık. Ama ilk hareket, Almanya’daki bir Türk filmleri dağıtımcısından geldi, AF-Media... Variety dergisinin internet sitesinde bir haber vardı. AF-Media, Ali Fidan tarafından 2011’de kurulmuş ve Avrupa’daki Türklerin (yaklaşık 5 milyonluk bir nüfus) yanı sıra Orta Doğu ve Körfez ülkelerine Türk filmlerini pazarlıyor. Fidan’la bir söyleşi yapılmış. Arabistan’ın bu açılımından yararlanmayı düşünüyor. Cannes’daki film festivali sırasında Arabistanlı yetkililerle görüşmeler yapılmış. Fidan, “Türk dizileri, Balkanlar’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde çok popüler sonuçta... Bu, oyuncular için yüksek menfaat sağlıyor” derken, Türk filmlerinin buralarda neden iş yapabileceğini de anlatmış oluyor.

AYLA’ İYİ GİDİYOR

‘Ayla’ filmi, İspanyol European Dreams Factory ve Katar’lı Gulf Film şirketlerine satılmış. Büyük olasılıkla Suudi Arabistan’da gösterilecek. Almanya’daki şirketin bu pazara yönelik projeleri arasında ‘Emanet’ (TRT yapımı), çocuk filmi ‘Beyaz Balina’ ve ‘Ailecek Şaşkınız’ da yer alıyor. Listenin daha da genişlemesi bekleniyor.

CİNSEL TACİZ YARIŞMAYI BİTİRDİ

‘Koh-Lanta’, TF 1 kanalında yayınlanan bizim ‘Survivor’ benzeri bir yarışma... 2001 yılından beri yapılıyor. Bir kadın yarışmacı, programda cinsel taciz olduğunu öne sürdü. Suçlanan kişi, bunu kabul etmedi. Tüm bu gelişmeler üzerine, yapımcı ve kanal ortak bir karar alarak, önümüzdeki sezon çekimlerin iptal edildiğini açıkladı.

Bu suçlamalar altında bir aile yarışması olan ‘Koh- Lanta’nın huzurlu bir ortamda devam etmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle önümüzdeki sezon çekimlerin iptal edildiği, bir metinle kamuoyuna duyuruldu. Hem yapımcı ALP (Adventure Live Produciton) hem de TF 1’in, iki yarışmacı arasındaki sorunun ‘nedeni’ konusunda bir açıklama yapmaktan çekindikleri ortaya çıktı.

Bir haber ajansının olayın ‘cinsel taciz’ olduğunu açıklamasından sonra, durumu anlatır bir metin hazırlanmış.

 


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÖŞE YAZARLARI