UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

REKLAM DÜNYASINDA FLAŞ GELİŞME!.. BPN VE VERİTAS BİRLEŞİYOR!

Medya dünyasındaki hareketlilik medya planlama ve satın alma ajanslarına da çok hızlı bir şekilde yansıyor. İşte son ve çok önemli gelişmeler…

REKLAM DÜNYASINDA FLAŞ GELİŞME!.. BPN VE VERİTAS BİRLEŞİYOR!

Medya’da zaten aylardır bir hareket olması bekleniyordu.

Şimdi fazlasıyla hareket başladı.

Doğan Grubu’nu Demirören Grubu’nun almasıyla başlanan hareketliliğin önümüzdeki günlerde Doğuş ve Ciner Grubu’nun da satışıyla süreceği belirtilirken, gelişmeler medya satın alma ve planlama şirketlerine de hemen yansımaya başladı.

Öncelikle ilk görünen Kanal D ile ATV’nin reklam işbirliğine gitmek için çalışmalara başlamış olması… Yani reklamlarını birlikte pazarlayacaklar, fiyatları da yükselterek!..

Bu ortaklığın kısa sürede daha da genişleyeceği belirtiliyor.

Bu gelişmeler ışığında, son dönemlerde, son derece rahat olan Medya Satın Alma ve Planlama ajanslarının da çağa ayak uydurması gerekiyor.

Medya’daki kopukluk ve aşırı rekabet nedeniyle daha önce reklam ajansları güçlü bir yapı oluşturmuş ve her türlü seçimi, fiyatları v.s kendi inisiyatifleri ile yapar duruma gelebilmişlerdi.

Ancak şimdi…

İşler terse dönüyor.

Medya’daki gelişmelerle birlikte artık “Medyayla arası iyi olan” ajanslar ayakta kalabilecek, diğerlerinin ise işi çok zor görünüyor.

Örneğin Skala ajansı son dönemde üst üste firmaları bünyesine dahil etmiş hatta firmalar fazlalaşınca ikinci reklam ajansı Native’yi de kurmuştu. (Örnek olarak Boydak, medyayla arası pek iyi olmayan Mindshare ajansını bırakıp Skala bünyesine dahil olmuştu. Hatta Koç’un bazı markalarının da seçim sonrası itibariyle Mindshare’den ayrılacağı söyleniyor)

Şimdi ise yine reklam ajansı tarafında, dev bir ortaklık daha geliyor.

Ve BPN ile Veritas ajansları birleşip, ortak bir çatı altında çalışmaya başlıyor. İki ajansın da medya ile arasının çok iyi olduğu biliniyor.

Bu ortaklığın bu hafta içinde de netleşmesi bekleniyor. Zaten BPN’in içerisinde Turkcell gibi dev firmalar var, keza Veritas bünyesinde de onlarca önemli firma bulunuyor. Bu birleşmeyle ve Medya ile yakın olan ilişkileri sayesinde çok daha hızlı büyüme imkanına kavuşacaklar.

Yani belki de bir dönemin efsane ajansları, belki 5/6 içinde çok daha küçülmek, bazıları birçok kişiyi işten çıkarmak(ancak iyi elamanlar tabi ki bu sözünü ettiğimiz ve hacimlerini çok daha fazla büyütmeleri beklenen bünyeler içinde yer bulabilecek) zorunda kalacak, ancak bazıları ise bu değişikliğe hemen ayak uydurabilecekler. Ama sonuçta belli ki artık Medya’yla ilişkiler ilk önemli konu haline gelecek. Çünkü artık kendini “kasan” ajanslar değil, bu yaşanan Medya değişiklikleriyle artık Medya Grupları olacak.

Neler olacak?..

Yazdığımız gibi Medya’nın yeni yapılaşması içinde Medya, Reklam ajanslarına karşı çok güçlü hale gelecek. (Zaten yıllar önce de böyleydi)

Bazı reklam ajansları bu oluşum içinde belki de reklamlarını yayınlayacak kuşak bile bulamayacak hale gelebilir ve müşterilerini otomatikman kaybedebilirler.

Bu da yeniden yapılanmaya mecbur edecek.

Ve üstte yazdığımız gibi öngörüsü yüksek ve Medya ile de arası iyi olan ajanslar, anında yeni yapılanmaya başladı bile.

Bu gelişmelerden en çok kaybeden ise özellikle yabancı markalar olacak. Çünkü onların ajans değiştirmeleri çok zor… Ciddi sıkıntılar yaşayacaklar.

Zaten yıllarca alternatif medya oluşması için hiçbir hamle yapmayan ve artık çok geç kalan Medya Satın Alma ve Planlama ajanslarının şimdi acilen Medya ile arasını düzeltmeye çalışması gerekiyor ancak belli ki bu arada atı alan Üsküdar’ı geçiyor, hatta geçti bile…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbpn  veritas  reklam