UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OLUMSUZ REKLAMIN DERS GİBİ SONUCU! TEKNOSA, SAMSUNG’U DA YAKTI

Yılların firması Teknosa, “Anneler günü” yaklaşırken, “Pişmanım Anne” hastag’iyle bir kampanya başlattı ve ödül olarak da Samsung telefon koydu. Fakat sonuç hiç de umulduğu gibi olmadı ve toplasanız 400 kişi bile tweet atmadı!..

OLUMSUZ REKLAMIN DERS GİBİ SONUCU! TEKNOSA, SAMSUNG’U DA YAKTI

Reklam dünyasında ders gibi bir olay…

Daha okulda öğretilen “olumsuz” reklamdan uzak durmanın gerektiğini unutan koca firmalar!..

Teknosa “Anneler Günü” yaklaşırken, “Pişmanım Anne” hastag’iyle bir kampanya başlattı.

Ancak diğer tüm markalar anneler gününü hoş olarak anımsatan sloganlar kullanırken, yapılan bu olumsuz reklam çalışması son derece kötü bir sonuç verdi.

Ve yapılan kampanyaya( keyhole.co verilerine göre) şu ana kadar da sadece 376 tweetle katılındı!..

Bu arada ödül şeklinde ortaya konan Samsung telefonla ilgili olarak Samsung markası da ilgi görmemiş gibi bir duruma düşerek, bu kampanyadan önemli bir zarar gördü. İki tarafın da birden bu “olumsuzluğu” görememesi hayret uyandırdı!.. Çünkü sonuç feciydi!..

Aslında bu hataları son dönemde sadece Teknosa veya Samsung gibi firmalar yapmıyor.

Kendileri hoş bir reklam hazırlayıp, yayında ise “cinayet, kavga dövüş, taciz, tecavüz” gibi konular olan programların “ara”larını seçenler de var. Bazen izleyip gülüyoruz ya… Tam TV izlerken, “Dayını kimin öldürdüğünü az sonra açıklayacağız ama kısa bir ara” deyip, arkasından dondurma reklamı izletilmesi gibi!!! Bu şekilde medya planı yapan kişilerin, değişik bir fanteziye sahip oldukları, yayıncı tarafındaki medyanın en çok konuşulan ve esprisi yapılan konusu!..

keyhole.co’un verisi


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERteknosa