UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEĞER CEREN HİNDİSTAN, KIZINI KEMOTERAPİYE GÖNDERMEMİŞ!

Türkiye günlerdir oyuncu Ceren Hindistan’ı konuşuyor. Hindistan’ın, kanser tedavisi gören küçük kızı Arya’nın kemoterapi tedavisini reddettiği iddia edildi. Hindistan, bu iddiaları yalanladı ancak UçanKuş TV’nin ulaştığı bilgiler Ceren Hindistan’ın kemoterapiye inanmadığı için kızının tedavisini devam ettirmediği yönünde.

MEĞER CEREN HİNDİSTAN, KIZINI KEMOTERAPİYE GÖNDERMEMİŞ!

Memorial Şişli Hastanesi’nde tedavi gören küçük Arya’nın tedavisinin, annesi oyuncu Ceren Hindistan tarafından kesilmek istendiği iddia edilmişti.

Ceren Hindistan, bu iddiayı kabul etmedi ancak UçanKuş TV’nin hastaneden aldığı bilgiler doğrultusunda bilginin doğru olduğu anlaşıldı.

Yani Ceren Hindistan, kemoterapi gören kızı minik Arya’yı tedaviye göndermiyordu.

Ceren Hindistan, kemoterapiye inanmadığını söyleyip kızını tedavi ettirmiyordu ancak hastanede yapılan tıbbi değerlendirmede söz konusu tedavinin çocuğun yüksek yararı gözetildiğinde tıbben zorunlu olduğu anlaşılmıştı.

Bu durum anneye defalarca açıklanmış olmasına rağmen, tedavinin reddedilmesi üzerine, konunun hassasiyeti de gözetilerek 5 Ocak 2018 tarihinde adli mercilere hastane tarafından gerekli bildirim yapıldı.

Bu bildirim sağlık hukuku mevzuatı açısından zorunlu olan bir bildirimdi ve hastane bu sorumluluğunu yerine getirdi.

Uçankuş TV’nin görüştüğü hastane yetkilileri; “Bu aşamadan sonra adli mercilerce, küçük Arya için en doğru kararın verileceğine dair güvenimiz tamdır.” dedi.

Yetkililer ayrıca: “Küçük Arya’nın hastanemize ilk başvurusundan bugüne kadar tüm tıbbi kararlar “Çocuğun Üstün Yararı” gözetilerek verilmiştir. Tüm sağlık profesyonellerimiz küçük Arya’nın sağlık sorunlarına odaklanmıştır ve gerekli tedavisi ile ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Buna karşın, Ceren Hindistan’ın, doğrudan tarafı olmadığımız bir hususta hastanemize husumet yöneltmesi, duygusallık sınırlarını aşarak, hastanemiz tüzel kişiliğine ve sağlık çalışanlarımıza yönelik mesnetsiz, gerçek dışı ve kişilik haklarını zedeleyici nitelikte iddia ve ithamlarda bulunması son derece üzücüdür. Bir anne olan Ceren Hindistan’ı anlamaya çalışmakla beraber, hastane olarak hayati risk taşıyan bir çocuğun tedavi hakkını korumaya çalışmayı amaçladığımızın ve tedavisinin bu konuda uzman herhangi bir sağlık kuruluşunda devamının sağlanabilmesi için yasal bildirim yükümlülüğümüz yerine getirdiğimizin bilinmesini isteriz. Bu süreçle alakalı olarak Sn. Ceren Hindistan tarafından yapılan ve yapılmaya devam eden, kendisi aleyhine hukuksal sorumluluklar doğuracak nitelikteki açıklamaları hastane yönetimi tarafından değerlendirilmekte olup, gerekli yasal mekanizmalar pazartesi günü harekete geçirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCEREN HİNDİSTAN