UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TAKSİDE “UZUN MESAFE” KRİZİ KAPIDA!.. İSYAN ETTİLER!..

İstanbul'da 3. havalimanına yolcu taşıyacak taksilerin, havalimanından müşteri alamayacak olması nedeniyle “uzun mesafe” krizi kapıda. Çünkü taksiciler çok uzun mesafeyi boş dönecek.

TAKSİDE “UZUN MESAFE” KRİZİ KAPIDA!.. İSYAN ETTİLER!..

Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan 3. havalimanına yolcu götürecek taksiler oradan yolcu alamayacak. Şehir merkezinden onlarca kilometre gidip boş dönecek olan taksiciler isyanda.

Takside yıllardır süren kısa mesafe krizine şimdi de uzun mesafe eklenmek üzere.

Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, kısa süre sonra hizmete girecek olan 3. havalimanı için önceki gün İstanbul 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi ile varılan anlaşma gereği, havalimanına yolcu götüren taksiciler tıpkı Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi oradan müşteri alamayacak.

3. havalimanı şehir merkezine çok uzak olduğundan yolcu götüren taksici onca kilometreyi boş dönmek zorunda kalacak. Boğazlıyan'ın haberinde, taksicilerin bu durum karşısında özetle "Çok büyük zarar ederiz, 3. havalimanına gitmeyiz" dedikleri belirtildi.

Bu tepkiler karşısında düşüncesi sorulan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da, “Havalimanı taksicileri bedel ödeyerek orada çalışıyor, dışarıdan bir taksicinin yolcu alamaması normal” şeklinde konuştu.

Ayrıca haberde, İstanbul'un çeşitli bölgelerinden 3. havalimanına yapılacak taksi yolculuğunun ne kadar tutacağı bilgisi de yer aldı:

Taksim'den E-5 / 102 TL, TEM / 129 TL

Sarıyer'den E-5 112 TL / TEM 97 TL

Bakırköy'den E-5 / 117 TL, TEM / 122 TL

Büyükçekmece'den E-5 / 147, TEM / 159 TL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtaksi