UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN, İZMİR TİCARET ODASI TOPLANTISINDA KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Ticaret Odası toplantısında konuşuyor.

ERDOĞAN, İZMİR TİCARET ODASI TOPLANTISINDA KONUŞUYOR

​ Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"İzmir sadece askeri zaferle gelen siyasi özgürlüğün değil, aynı zamanda ekonomik özgürlüğün de başlangıcı olmuştur. Biz Türkiye için çalışan, ihracat yapan herkesin yanındayız. İzmir istikrara ve güvene her yerden fazla değer vermeli.

İzmir'de belediyelerin yapması gereken pek çok yatırım bakanlıklar aracılığıyla biz yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Her şehirde bu kadar potansiyel yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedefleri için Türkiye’yi 2 kat, İzmir’i ise daha fazla büyütmek istediklerini söyleyerek, “Çünkü her şehirde bu kadar potansiyel yok” dedi.

Seçim çalışmalarının startını vermek için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti. Özel gündemli meclis toplantısında İzmirli iş adamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında ilk mitingi yaptıkları İzmir’de yeni seçilen İZTO Başkanı Mahmut Özgeneri de tebrik etmek istediklerini belirtti. İZTO’yu ziyaret eden üçüncü cumhurbaşkanı olmasının kendisine guru verdiğini belirten Erdoğan, “Gerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek Turgut Özal ve şahsımın burada olması bu kurumlara verdiğimiz önemin göstergesidir. Biz Türkiye için çalışan, yatırım yapan, istihdam sağlayan, ihracat yapan herkesin yanındayız ve yanında olmayı sürdüreceğiz. Böylesine bir gücün Türkiye ekonomisine çok daha fazla katkı sunmasını istiyoruz. İzmir ticaret hayatının serencamı Türkiye ticaret hayatının göstergesi gibidir. Yunan askerlerinin çekilirken İzmir’i yakmaları bu güzel şehrin birikimine vurulmuş en büyük darbedir. Bakmayın Türklerin adının çıktığına. Bu coğrafyaya en büyük darbeleri kendilerine ‘medeni’ diyenler vurmuştur” dedi.

Cumhuriyet döneminin en önemli girişimlerinden olan İktisat Kongresi’nin İzmir’de toplanmasının tesadüfi olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir, ekonomik özgürlüğün de sembolü olarak görülmüştür. İzmir, çok değerli ilerlemeler kaydetmiştir. Buna rağmen kendisinden beklenen büyük atılımı gerçekleştirememiş olmasını üzülerek ifade ediyorum. Yapılanlar, İzmir’in potansiyelinin yanında yetersiz. 2023 hedeflerimiz için daha çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz. Yaşanan ekonomik krizlerin sonuçlarının en çok hissedildiği yerlerin biri de İzmir’dir. Güven ve istikrarın üzerinde durmamız lazım. İzmir’in rahmetli Adnan Menderes’e verdiği destekle demokrasiye gösterdiği inancın da göstergesidir” diye konuştu.

“İzmir, Binali Beye talip olmayınca…”

İzmir’in her alanda gelişmesi için gereken altyapı adımlarını attıklarını da açıklayan Erdoğan, “Normal şartlarda belediyelerin yapması gereken yatırımları bakanlıklarımız eliyle yaparak İzmir’e destek olduk. En üretken bakanımızı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak İzmir’e gönderdik. İzmir kendine talip olmayınca biz de Binali Beyi başbakan olarak görmek istedik. Verdiğimiz tüm desteğe rağmen İzmir hala patinaj yapıyorsa hepimizin düşünmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“Her şehirde bu kadar potansiyel yok”

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan EXPO’yu İzmir’e kazandırmak için çok çalıştıklarını da anlatan Erdoğan, “Ama olmadı. İzmir’in tüm kurum ve kuruluşlarının ‘aynı performansı ortaya koyduk mu’ diye düşünmesi gerekir. Rabbimiz, ‘İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır’ buyuruyor. Çok ve birlikte çalışacağız. Aksi takdirde herkesi farklı bir yere çekersek çok enerji harcarız ama bu arabayı yerinden kıpırdatamayız. Burada İzmir’e diyoruz ki ‘gelin bu düzeni değiştirelim, farklılıkları çekişme değil zenginlik unsuru haline getirelim’. İzmir’i aritmetik değil geometrik büyütmeye götürelim. İzmir’i şaha kaldıralım. İzmir’in bu önemini İzmir’in bazı kesimleri hala anlayamadı. Türkiye’yi iki kat büyüteceksek İzmir’i daha fazla büyütmemiz şarttır. Her şehirde bu kadar yüksek potansiyele sahip değiliz” dedi.

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemli ve kritik olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Türkiye bu seçimlerle cumhuriyetin kuruluşundan sonra en önemli değişimi gerçekleştirecek ve yeni yönetim sistemine geçecek. Cumhurbaşkanı bütçe dışında meclis çalışmalarında hiçbir yetkiye sahip olmayacak. Gerçek anlamda güçlerin birbirinden ayrıldığı döneme giriyoruz. Hem seçimimiz, hem yeni yönetim sistemimiz hayırlı olsun. Her geçen gün artan terör olaylarının ortaya çıkış sebebini daha iyi anlayabiliyoruz. Özal’ın ortaya koyduğu çağ atlatma çabalarının nasıl ve kimler tarafında kesildiğini bugün daha iyi anlıyoruz. AK Parti böyle bir siyasi, ekonomik mirası devralmıştır. 15 yıllık iktidarımızda nelerle mücadele etmek zorunda kaldığımızı çok iyi biliyorsunuz. 2007 yılında başlayan bu süreç 24 Haziran’da Türkiye’yi bambaşka bir yönetim sistemine geçirmemizle sonuçlanacak. Eski sistemin arızalarının, çarpıklıklarının farkında olan kim varsa hepsinin ruhunu şad ettiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERErdoğan  Cumhurbaşkanı