UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında gazetecilerin 'bedelli askerliğe bakış açınız nedir' sorusuna 'bakış açım müsbet, bunları konuşacağız' yanıtını verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında, bedelli askerlik ile ilgili soruya "benim bakış açım müsbet" yanıtını verdi.

Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi:

Orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli falan. İstismar edilebilecek bir konu gibi görünüyor. Bir yandan toplumdan bir talep geliyor. Biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Vatani görevlerini yapan askerleri biz cepheye hiç göndermedik.

Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir şey bu. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek gelirin de savunma sanayisinin güçlendirilmesinde kullanılması gerekir.

Bunları tabi konuşacağız. Bakış açım müsbet. Ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım.

Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci affıyla ilgili, “Teröre bulaşmamış, sadece öyle veya böyle ailevi nedenler gibi sebeplerle okuldan uzak kalmışlarsa bunlara bir imkan sağlanmasını istiyorum” dedi.

- Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci affıyla ilgili, “Teröre bulaşmamış, sadece öyle veya böyle ailevi nedenler gibi sebeplerle okuldan uzak kalmışlarsa bunlara bir imkan sağlanmasını istiyorum” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbedelli askerlik