UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YILDIRIM “SEÇİMİ GÜNDEMDEN ÇIKARMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK”

“Yatırımcı için öngörülebilirlik herşeyin önünde gelir. Seçim lafı ortada dolaşamaya başlayınca herkes vites küçültür, bekler. Bundan ülke kaybeder. Onun için bu meseleyi gündemden çıkarmaktan başka çare yok”

BAŞBAKAN YILDIRIM “SEÇİMİ GÜNDEMDEN ÇIKARMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK”

“Biz kimsenin düşmanı değiliz, ama bizim toprak bütünlüğümüze, ay yıldızlı bayrağımıza, 81 milyon kardeşimizin kardeşliğine göz dikenlerin gözünü de çıkarmayı biliriz”

Allianz Türkiye İzmir Kampüsü’nün açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, aslında bir buçuk yıl daha seçim yapılmayabileceğini belirterek, “Ama seçim gönüllerden ağza gelince, laf sokağa gelince işi uzatmamak lazım. Defalarca seçim zamanında yapılacak dememize rağmen, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim, derhal seçim söylemlerini devam ettirdiler. Yatırımcı için öngörülebilirlik herşeyin önünde gelir. Seçim lafı ortada dolaşamaya başlayınca herkes vites küçültür, bekler. Bundan ülke kaybeder. Onun için bu meseleyi gündemden çıkarmaktan başka çare yok” dedi.

Sigorta sektöründe faaliyet gösteren Allianz Türkiye’nin 27 milyon avroluk yatırımla hayata geçirdiği Allianz İzmir Kampüsü Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açıldı.

 “Seçim meselesini gündemden çıkarmaktan başka çare yok”

Türkiye’de seçim kararı alınmasının gerekliliklerinden bahseden Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Her türlü iç ve dış spekülasyonlara rağmen yüzde 7.4 net büyüme ile G20 ülkelerinin birincisi oldu. Bütün o değerlendirme kuruluşları ters köşe oldu. Türkiye 2018’de de büyümeye devam ediyor, devam edecek. Çünkü Türkiye ekonomiyi üretim, istihdam ve ticaret olarak görüyor. Biz yenilikçi anlayışımız hiçbir şart altında arka plana atadan bugünlere geldik. Şimdi de toplumsal ve siyasal uzlaşıyı göstererek seçim kararı aldık. Aslında bir buçuk yıl daha seçim yapmayabilirdik. Ama seçim gönüllerden ağza gelince, laf sokağa gelince işi uzatmamak lazım: Defalarca seçim zamanında yapılacak dememize rağmen, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim, derhal seçim söylemlerini devam ettirdiler. Yatırımcı için öngörülebilirlik herşeyin önünde gelir. Seçim lafı ortada dolaşamaya başlayınca herkes vites küçültür, bekler. Bundan ülke kaybeder. Onun için bu meseleyi gündemden çıkarmaktan başka çare yok. İnşallah 24 Haziran’da sandığa gideceğiz, demokratik hakkımızı kullanacağız. Bu seçimin bir yeniliği var. İlk defa değişen Anayasamıza göre iktidar sandıkta seçmen tarafından belli ediliyor. Önceki dönemlerde vekiller seçilir ama ülkenin kimin yöneteceğine karar vermezdi. Aklındaki seçtiği Ankara’ya gidince iktidar olmadığını görünce hayal kırkılığına uğrardı. Şimdi işi kaynağında hallediyor. İşte bu demokrasinin en olgun şeklidir. Demokrasinin doğrudan vatandaş eliyle ülke yönetimine taşınmasıdır.”

Sigortacılığın yavaş yavaş Türkiye’de geliştiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Neden yavaş yavaş diyorum. Çünkü sigortacılık konusunda bizim batı toplumlarına göre farklı düşüncelerimiz var. Biz ‘Allah Kerim, bir şey olmaz’ deriz. Yolumuza devam ederiz. Sigortacılık deyip geçmeyin, bu bir planlama işidir. Bin bir zahmetle parayla bir şey alıyorsunuz bir şey gelirse başına toparlayamıyorsunuz. Ama sigorta olunca havaya boşuna verilen para gibi gelebilir. Keşke hiç ihtiyaç olmasa, ama ihtiyaç olunca keyfiniz kaçmaz. Bu yatırım Türk Alman dostluğun da kadim bir göstergesidir” dedi.

Başbakan Yıldırım, son 15 yılda Türkiye’nin 191 milyar doğrudan yatırım aldığını, bu rakamın 2002 yılından önceki 15 yılda 14 milyar dolar olduğunu belirterek, Türkiye’nin boşu boşuna durup dururken 3 kat büyümediğini ve böyle yatırımlarla büyüdüğünü söyledi.

“Göz dikenlerin gözünü çıkarmayı biliriz”

Bugün Türkiye’yi bölmeye çalışanlara gereken dersi hem içerde hem dışarda verdiklerini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “Bazı dost bildiğimiz ülkeler, Suriye ırak sınır boyunca terör çemberi oluşturmaya çalışıyor. Ama yanlış hesap yaptılar. Fırat Kalkanı ile Zeytindalı ile onların bu çemberini kırdık, hayallerini yerle bir ettik. Biz kimsenin düşmanı değiliz, ama bizim toprak bütünlüğümüze, ay yıldızlı bayrağımıza, 81 milyon kardeşimizin kardeşliğine göz dikenlerin gözünü de çıkarmayı biliriz. Bu ülkenin bu günlere gelmesinde canını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbinali yıldırım  BAŞBAKAN  başbakan  izmir  allianz