UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞANLIURFA’DA KÖYÜ ÇEKİRGELER İSTİLA ETTİ!..

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Ortaköy köyünde baş gösteren çekirge istilasına karşı, Siverek Kaymakamlığı, Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Belediye ekipleri ortaklaşa mücadeleye başlandı.

ŞANLIURFA’DA KÖYÜ ÇEKİRGELER İSTİLA ETTİ!..

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan köye sabah saatlerinde gelen ekipler, gün geçtikçe köy yerleşim bölgesine doğru gelen çekirgeleri ilaçladı.

İlk etapta çekirgelerin yerleşim alanına girmemesi için tedbir alan ekipler, daha sonra yüzlerce dönümlük araziye yayılmış çekirgeleri ilaçlayacak.

Bir haftadır ekinlerinin önünde nöbet tutmak zorunda kalan köylüler, bir an önce çekirgelerden kurtulup işine, gücünü bakmak istiyor.

Bölgede incelemeler de sonrasında, ilaçlama çalışmalarını başlatan İlçe Gıda Tarım Müdürlüğünden, Ziraat Mühendisi Salih Abalı, “Vatandaşların il ve ilçe müdürlüğümüze ihbarından sonra biz gelip gerekli tespitleri yaptık. Bölgede çok yoğun bir şekilde çekirge istilasının olduğunu tespit ettik. Gerekli önlemlerimizi aldık ve kimyasal mücadelemize başladık. Kendi çabamız ve köyde ki vatandaşlarla işbirliği yaparak, çalışmalar da bulunuyoruz. Bu arada bu çalışmamız da Kaymakamlık ve Siverek Belediyesi de katkı sağlıyor. Şuanda çalışmalarımız başladı, ilaçlamamızı yapıyoruz. Çekirgeler yeşilliğe çok tez zaman da zarar veriyorlar, bu nedenle bir an önce önüne geçmek zorundayız. Merada var olan yeşilliği bitirdikten sonra, ekili alanlara geçeceklerdir, biz de bunu önlemek amaçlı erken tedbirimizi aldık. İnşallah böyle bir sorun kalmayacaktır. Gerekli çalışmalarımız devam edecektir” dedi

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇEKİRGE