UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VESTEL VENUS SULTANLAR LİGİ’NDE VAKIFBANK KUPASINI KALDIRDI!..

Eczacıbaşı VitrA ile VakıfBank takımlarının şampiyonluk için mücadele ettiği 2017 – 2018 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off Final Etabı’nda beşinci ve son karşılaşmasında Eczacıbaşı’nı setlerde 3-0 yenen Vakıfbank şampiyon oldu!

VESTEL VENUS SULTANLAR LİGİ’NDE VAKIFBANK KUPASINI KALDIRDI!..

Şampiyonluğun ardından kupa töreni gerçekleşti. Vakıfbank şampiyonluk kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Vestel Genel Müdürü Ergün Güler verdi!

ŞAMPİYONLUĞUN ARDINDAN ÇOŞKU MUHTEŞEMDİ!

Maçın bitiş düdüğünün ardından Vakıfbank oyuncuları büyük bir sevinç yaşadı. Bazı sporcular gözyaşlarına hakim olamadı.

Maçın ardından TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ açıklamalarda bulundu.

Üstündağ: “Tebrik ediyorum, güzel bir 5 maçlık seri oldu. Değil Avrupa’nın Dünya’nın en büyük ligi Vestel Venüs Sultanlar Ligi. Final oynayan iki büyük takımı da kutluyorum. Hayırlı olsun diliyorum”

Voleybol Ligi’mizin dünyanın en iyi olmasında katkısı olan Vestel’in Genel Müdürü Ergün Güler şunları söyledi;

“Biz ilk sponsor olduğumuzda dedik ki dünyada El Classico neyse bizim ligimizdeki El Classico’da Eczacıbaşı – Vakıfbank karşılaşması. Biz Vestel olarak Cumhuriyet tarihinin en önemli kadın hareketinin içinde olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz”

Vestel Venus Sultanlar Ligi Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) VakıfBank'ın Çinli smaçörü Ting Zhu seçildi.

Vestel Venus Sultanlar Ligi Final serisinde Eczacıbaşı VitrA'nın geçen VakıfBank, 2017-2018 sezonu şampiyon tamamladı. Final serisinin MVP’si (En değerli oyuncusu) ve diğer ödüllerin de sahibi belli oldu. Finalin MVP’si VakıfBank'ın Çinli smaçörü Ting Zhu oldu. Törende en iyi smaçör dalında VakıfBank'tan Gözde Kırdar, en iyi pasör dalında Cansu Özbay, en iyi libero dalında Gizem Örge seçildi. Eczacıbaşı VitrA'dan ise Beyza Arıcı en iyi orta oyuncu ödülünün sahibi oldu. Vestel Özel Ödülü'ne ise VakıfBank'tan Zehra Güneş’e verildi.

Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan VakıfBank’a kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-Off Final Serisi 5. maçında Eczacıbaşı VitrA, Burhan Felek Spor Salonu’nda karşılaştığı VakıfBank’ı yendi ve 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı. VakıfBank böylece ligde 10. kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Kupa teslim töreninde VakıfBank oyuncularına ve teknik ekibe madalyaları takip edildi. Şampiyona kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Vestel Genel Müdür Ergün Güler takdim etti. VakıfBanklı oyuncuların sevinçlerinden gözyaşlarını tutamadığı da gözlendi.

Sezonu ikinci tamamlayan Eczacıbaşı VitrA’ya ise madalya ve şiltini TRT Spor Kanal Kordinatörü Yardımcısı Hakan Aktürk ile TRT Spor Kanal Müdürü Pınar Akkan verdi.

Törenden sonra VakıfBanklı oyuncular ile Eczacıbaşı VitrAlı oyuncular beraber poz verdi.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, play-off serisinde dördüncü maçta geri döndüklerini söyleyerek, "Ölecek miydik yoksa kurtulacak mıydık buna karar vermemiz gerekiyordu. Bu takım asla vazgeçmedi" dedi.

Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-Off mücadelesi son maçında Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşan VakıfBank, müsabakayı 3-0 kazanarak seriyi 3-2 tamamladı ve şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk maçından sonra açıklamalarda bulunan VakıfBank antrenörü Giovanni Guidetti, şampiyonluktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen İtalyan antrenör, "Kaç yıldır VakıfBank'ta olduğumu hatırlamıyorum. Kaç senedir Eczacıbaşı gibi mükemmel bir ekiple oynadığımızı, kaç senedir finallerde olduğumuzu hatırlamıyorum. Bu takım sezon içinde çok inişler ve çıkışlar yaşadık. Sonuçtan oldukça mutluyum. Eczacıbaşı gibi müthiş bir takıma karşı inanılmaz mücadele ettik ve sonunda gülen taraf biz olduk" şeklinde konuştuk.

"Bu takım asla vazgeçmedi”

İtalyan çalıştırıcı, Play-Off serisinde 2-1’den geri döndüklerini aktararak, “Dördüncü maçtan önce ölmek üzereydik suyun altındaydık adeta. Ölecek miydik yoksa kurtulacak mıydık buna karar vermemiz gerekiyordu. Bu takım asla vazgeçmedi. 2-1'den geri döndük ve kurtulduk. Özellikle bütün oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kaptanımız Gözde'ye teşekkür etmek istiyorum onunla çalışmak gururdu. İstanbul'daki son maçıydı. Kulüpteki lig için son maçıydı ve çok güzel bir oyun sergiledi” açıklamasını yaptı.

Guidetti, VakıfBank’ta hedefin değişmeyeceğini ifade ederek her kupayı kazanmak istediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERVAKIFBANK