UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AZİZ YILDIRIM OLAYLI DERBİYLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU!..

Fenerbahçe Kulübü, kupadaki olaylı derbi maçı sonrası basın toplantısı düzenlendi.

AZİZ YILDIRIM OLAYLI DERBİYLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU!..

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Maçın Fenerbahçe'nin lehine tescil edilmesi lazım" derken Şekip Mosturoğlu'nun hedefinde Şenol Güneş vardı.

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenliyor.

Önce Şekip Mosturoğlu söz aldı.

Mosturoğlu şunları söyledi: Tolga Zengin bir taraftarla göz göze geliyor ardından Oğuzhan Özyakup'un da teşvikiyle taraftarla münakaşaya giriyor.

Eğer Otto Bariç'in yaşadığı olay emsal alınırsa Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve hükmen mağlup sayılmalıdır.

Hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş'ın sahadan çekildiğini görüyor ve Gökhan Gönül de bunun farkında. Görüntüler çok açık. Mete Kalkavan daha sonra çekilme olgusunu değiştiriyor. Görüntülerde Beşiktaşlı birçok oyuncu var ama hiçbiri PFDK'ya sevk edilmiyor.

Bizim birinci tezimiz Beşiktaş'ın hükmen mağlup edilmesi gerektiğidir. Çünkü sahadan çekilmişlerdir.

Mete Kalkavan müsabakayı 57. dakikada tatil ediyor. Ama o dakikada müsabaka güvenliğinin maçın devam etmesi için elverişli olduğunu kabul ediyor.

Ancak raporuna tatil sebebini "rakip takımın teknik direktörüne isabet eden yabancı madde" olarak gösteriyor. Ama sahada bunun tersini yapıyor. Peki Mete Kalkavan bunu nereden tespit ediyor? Raporda şunu yazıyorlar: 'Vahap Şimşek'ten Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atıldığını öğrendik'. Vahap Şimşek ise raporunda Şenol Güneş'in kafasına 5 dikiş atıldığını da, ambulansla ayrıldığını da, bunu Mete Kalkavan'a bildirdiğini de rapor etmemiş. Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığı temsilci raporunda yer almıyor.

Müsabaka temsilcisi Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığını da görmemiş, ambulansla gittiğini de görmemiş. Oyun alanı dışındaki fiiller bakımından vahap Şimşek'in raporu esas alınmalıdır. Yani Mete Kalkavan'ın müsabakayı erteleme tatil etme gerekçesi geçersizdir ve herhangi bir rapora dayanmamaktadır.

Size saydığım emsal kararlar sayılırsa maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır.

Şekip Mosturoğlu daha sonra sözü Şenol Güneş'e getirdi ve şunları söyledi: Ben Şenol Güneş'in kamuoyuna gösterilen 'derin filozofik' yapısı dışındaki yüzünü de göstermek istiyorum...

Şenol Güneş maçtan sonra TFF'den alacaklarına dair açıklamalar yaptı. Bunu 3 Temmuz sürecinde de yapmıştı. O zaman tutsak olduğumuz için cevap verme fırsatım olmamıştı. Şimdi cevap vereceğim.

'Paraya değer vermeyen, 4 aylık alacağını TFF'de bırakan hocam!' TFF'den alacak farkını talep etti, Tahkim Kurulu reddetti. Şenol Güneş'in nasıl bir kini varsa bunu benden bildi. 3 Temmuz'da biz esaret altındayken bunu kamuoyuna, milyonların önünde anlattı. O dönem Tahkim'deki 5 kişi de Şenol Güneş'in başvurusunu reddetti. 5'e 0 oy aldı.

Daha sonra sözü Aziz Yıldırım aldı:

'Perşembe günü Şenol Güneş tiyatro oynamıştı. Şenol Güneş gibi eğitimci birinin o maçın oynanması için gerekli tutumu yapmasını beklerdik.'

"Şenol Güneş Trabzonlu, Tolga Zengin Trabzonlu, yazmıyor ama Mustafa Pektemek de Trabzonlu. Bunlar göz ardı edilmesin."

Trabzonluların 95-96 ve 2010-11 sezonlarındaki şampiyonluğu alamamalarının acısını, her platformda Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışmaktalar. Şenol Güneş, Bursa'dayken oradan bağırıyordu 'Buranın havası temiz' diye. Şimdi Beşiktaş'ın başında Şenol Güneş ve bazı insanlar Trabzonspor'la aramızı bozmak için her şeyi yapıyorlar. Beşiktaş'ın başındayken bizim stadımıza bordo takım elbise, kravat vs giyip seyirciyi tahrik etmektedir."

"Şenol Güneş oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, hakeme küfür eder bir şey denmez. Bu olaylarda Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kumpas var. İncelemeler devam ediyor. Kısaca şunu biliyoruz; son zamanlarda Passolig satışı bizim maçlardan önce artmıştır. Kale arkalarında 300 yeni bilet olduğu tespit edilmiştir."

"2006'daki Denizlispor maçının durdurulması ve lehimize karar verilmesi gerekmez miydi? Şenol Güneş filozof gibi davranır sonra da ben yapmadım der. Fenerbahçe'ye olunca milat kelimesi geçer. Trabzon'da otobüs kurşunlandı. Soruşturma devam ediyor. Faili bize göre belli! 40 kişi öldürülmek için kurşunlanmıştır o otobüs. Bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yapmıştır? Biz yalnız uğraşıyoruz. Konu Fenerbahçe olduğunda milat olsun deniyor."

Maç oynanırken Hasan Çetinkaya'yı aradım... 'Hakeme söyle dirayetli olsun' dedim. Hakemin cevabı, 'Birine bir şey gelirse maçı yarıda bırakırım' oldu. Sen provoke ediyorsun! Kural ne diyor? "Sahayı terk eden hükmen mağlup edilmelidir.' Mete Kalkavan, Beşiktaşlı oyuncular içeri girdikten sonra maçı tatil etti. Ben maçın Fenerbahçe'nin lehine tescil edilmesi lazım."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaziz yıldırım