UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMLER NEDEN ERKENE ALINDI AÇIKLIYOR

Erdoğan'dan canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar... Seçimler neden erkene alındı? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim çağrısından haberi var mıydı? Nasıl bir seçim stratejisi planlanıyor?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMLER NEDEN ERKENE ALINDI AÇIKLIYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN AĞIR GÖREV YSK'YA DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek. Bahçeli çağrıyı yaptığı an yoldaydım. Cumhur ittifakını beraber olgunlaştırdığımız, gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması (erken seçim) durumu değerlendirmemizi gerektirdi, değerlendirdik ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle böyle bir görüşme, söz konusu değil." dedi.

Siyasi İşler Özel programında gündemdeki tüm sıcak gelişmeleri Ahmed Arpat moderatörlüğünde Okan Müderrisoğlu, Serpil Çevikcan ve Mustafa Kartoğlu soruyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtlıyor.

Ahmed Arpat: Siyasi tarih açısından çok önemli bir seçim. Efendim hoşgeldiniz NTV yayınına.

Recep Tayyip Erdoğan: Böyle bir program yeni planlanmadı tabi. Benim çok önceden verdiğim sözdü gerek Okan’a gerek Serpil’e ve Mustafa beye. Böyle olunca NTV’de bu programı gerçekleştirelim dedik. Bu akşam bizi yurtdışında da izleniyor olacağız. Ülkemiz demokrasisi için, ekonomimiz için birlik beraberliğimz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim tabi hafta başında da sayın Bahçeli ile bu hafta içinde bir görüşme arzumuz olmuştu. Sayın Bahçeli’nin de Çarşamba günü saat 13.30 için bir mutabakatı olmuştu. Salı günü böyle bir durum ortaya çıkınca aynı gün benimde malum grup konuşmam vardı. Orada yine 2019’u vurguladım ben. Çünkü arkadaşlarımın henüz ne diyeceğini bilmiyordum. Daha sonra hemen toplantı odamızda arkadaşlarımı toparladım ve ilk değerlendirmeyi yaptım. Bu değerlendirmeden sonra bir de geniş çaplı değerlendirelim istedim. Sonrasında bizim bizim için artık erken seçim noktasında bir tarih ve bu konuyla ilgili takvimin belirlenmesi kalıyordu. Çarşamba günü sabahı tekrar arkadaşlarımla bir görüşme yaptım. Sayın Bahçeli ile görüşmeye bu şekilde girdik ve görüşmemiz esnasında teklifimizi bizlerde aynen kendi tekliflerine karşı teklif olarak sundum. Olumlu yaklaştılar ve 24 Haziran’ı gerek ülkemizde okulların kapanmasını düşünerek gerek üniversite imtihanlarının yapılacağını düşünerek, malum YÖK Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğu için. Burada çok seri karar alabilmenin bir ispatı da oldu bu. Hemen sayın başkana konuyu arkadaşlarım ilettiler ve hemen YÖK toplandı ve bir hafta sonraya imtihanları aldılar. Biz de 24 Haziran kararını aleniyete geçirmiş olduk. 24 Haziran tarihini erken seçim tarihi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapmış olduğu basın toplantısında açıklamış oldum. Böylece 24 Haziran artık yaz tatiline filan gitmeden bayramın hemen ertesinde, üniversite imtihanlarına hemen hazırlık noktasında 1 haftalık süreyi koyarak giriyoruz. Tekrar ülkemiz ve milletimiz için inşallah hayırlara vesile olsun diyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek. Bahçeli çağrıyı yaptığı an yoldaydım. Cumhur ittifakını beraber olgunlaştırdığımız, gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması (erken seçim) durumu değerlendirmemizi gerektirdi, değerlendirdik ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle böyle bir görüşme, söz konusu değil.

Ana muhalefet erken seçimi aylardır gündemde tutuyordu. Sadece ülkemizin huzuru, refahı nerede diye düşünüyoruz. Milletimiz devam derse devam ederiz, tamam derse saygı duyarız.

İçeride teröre çok büyük darbe vuruldu, bu devam ediyor. 4 bin 254 terörist etkisiz hale getirildi.

Tüm Batı'nın bir tehdit projeksiyonu var. Kuzey Suriye'deki üsler kime karşı? ABD, terör örgütlerine bu silahları, mühimmatı verebiliyor. Suriye'nin kuzeyine ABD 5 bin TIR silah yolladı. Biz paramızla ABD'den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor.

Uluslararası hukuk öne çıkarılarak süreç devam etmeli. Suriye tarafından ciddi tehditler aldığımız yerler var.

YSK seçim takvimini açıklayınca yol haritamızı belirleyeceğiz. Temayül olmadan milletvekili adaylarını belirlemek doğru olmaz. Her an seçime rahatlıkla girebilecek noktadayız.

Ayrıntılar geliyor...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim kararının ardından ilk kez Star ve NTV ortak yayınında soruları yanıtlıyor.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

(ERKEN SEÇİM ÖNCEDEN KONUŞULDU MU?) Erken seçim konusu, AK Parti olarak bizim prensiplerimiz arasında olmamıştır. Fakat tabi son cumhur ittifakını beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle bir görüşme söz konusu değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı seçimine daha 1,5 yıl var. Ama biz bunu düşünmedik. Bizim düşündüğümüz tek şey ülkemizin huzuru, refahı ne durumda? Eğer milletimiz bize devam derse devam ederiz.

SURİYE'DEKİ OPERASYONLAR: Askerimizi ve Özgür Suriye Ordusu'nu tebrik ediyorum. Afrin harekatında 4 bin 254 terörist etkisiz hale getirildi.

(ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ): Kuzey Suriye'deki üsler kime karşı? ABD, terör örgütlerine bu silahları mühimmatları verebiliyor. Tehdit öncelikle stratejik ortaklardan geliyor.

(ERKEN SEÇİM): YSK seçim takvimini açıklayınca yol haritamızı belirleyeceğiz. Temayül yoklaması olmadan milletvekili adaylarını belirlemek doğru olmaz.

(ERKEN SEÇİM): YSK seçim takvimini açıklayınca yol haritamızı belirleyeceğiz. Temayül yoklamasını yapacağız, çünkü temayül olmadan milletvekili adaylarımızı belirmek doğru olmaz.

(CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ): Kuvvetler ayrılığı çok daha güçlü olacak. Özel sektörde başarılı arkadaşlara kabine teklifi yapabiliriz. Ekonomiyi de emanet edebiliriz neden etmeyelim?

(SEÇİMDE AK PARTİ- MHP İTTİFAKI): Bizim özellikle MHP ile normal şartlarda dahi azami müştereklerimiz var. Ama CHP ile asgari müştereğimiz yok. Yerli ve milli ittifakı CHP ile yürütmek mümkün değil. CHP'nin bakışı yerli ve milli değil. Türkiye'yi şikayet edeni, milli olarak değerlendirebilir misiniz? İttifakın ruhu şüphesiz ki var. Bu, kardeşlik ruhudur. Bu ittifaka da tarafların saygı duyması, başarıyı getirecektir. Mühür hangi tarafa vurulursa onun hanesine yazılacaktır. Tüm bunlarla beraber oradaki sayının bir tane bile fazla olması dahi, ittifakı güçlü yapabilir. Cumhur ittifakının başkan adayı zaten bellidir.

(ASKERİ ALANDA YERLİ ÜRETİM): Yerli jet uçaklarını da yapmak durumundayız. Denizaltı için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel sektörü teşvik ediyoruz. Bu işte özel sektör olsun.

(YARDIMCILARINI AÇIKLAYACAK MI?): Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamayacağım.

('CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI' KONUSU): Gönlüm, ana muhalefetin başındaki zatın bu yarışta olmasını ister. Bazen o kadar ileri, güya özgüvenle ilgili sözleri oluyor ki, o zaman hiç endişe etmesin, başkasını da aramasına gerek yok. Kendisi meydana çıksın. Milletin ona hangi oranda oy vereceğini görmesinde fayda var.

(SAADET PARTİSİ İLE KAPILAR KAPANDI MI?): Saadet Partisi ile 2-3 kez görüştük ama maalesef netice alamadım.

(İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ? KONUSU): Bu, YSK ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vereceği bir karardır. Seçime girmesi, girmemesi noktasında bir sıkıntımız söz konusu değil.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı ERDOĞAN