UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖĞRENCİ USULÜ ÖZÜR!“LALELERDEN KOPARMAMAMIZ GEREKİRKEN KOPARDIK”

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4-C sınıf öğrencileri Selim Akçimen, Fatmanur Eroğlu, Zehra Özdemir, Mahmut Ahmed, Ayşenaz Yılmaz, Sude Kurt, Ömer Akdaş ve Esra Uğurlu, geçen çarşamba günü belediye tarafından parklara dikilen laleleri koparırken öğretmenleri Bilge Akdaş tarafından fark edildi. Öğrencilerine laleleri kopardıkları için sitem eden Bilge Akdaş, benzer davranışta bulunmamaları için de uyardı.

ÖĞRENCİ USULÜ ÖZÜR!“LALELERDEN KOPARMAMAMIZ GEREKİRKEN KOPARDIK”

Hatalarını kabul eden öğrenciler, kopardıkları lalelerin yerine yenilerinin dikilmesi için aralarında para topladı. Öğrenciler, bugün 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında okula eğitim seti dağıtmak için gelen Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e durumu anlatıp özür diledi. Yaptıklarının yanlış olduğunu ifade eden 8 öğrenci, yazdıkları özür mesajıyla, topladıkları 30 lirayı, yeni laleler dikilmesi için Başkan Şengöl'e verdi.

Başkan Şengöl, hatalarının farkına varıp duyarlı davrandıkları için öğrencileri tebrik etti. Toplanan parayı öğretmenlerinin isteği üzerine teslim alan Başkan Şengöl, özür mesajı, öğrencilerin ve öğretmenlerinin bulunduğu fotoğrafı ile toplanan parayı çerçeveletip belediye girişine örnek teşkil etmesi için asacağını söyledi. Başkan Şengöl, öğrencilerin özrünü kabul ettiğini, çevreye daha saygılı ve daha duyarlı olmanın herkesin insanlık görevi olduğunu kaydetti.

Zehra Özdemir adlı öğrencinin yazdığı özür mesajı ise şöyle:

"Sayın Belediye Başkanı, öncelikle sizden 8 arkadaşım adına özür dilemek istiyorum. Bizler Hızırbey Camisi'nin yanında ekili olan lalelerden koparmamamız gerekirken kopardık. Sonra çok pişman olduk. Bu yüzden hatamızı telafi etmek için aramızda para topladık. Bunu özrümüzle birlikte kabul etmenizi, arkadaşlarım ve kendi adıma rica ediyorum."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCAMİİ